< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1800 - 1875

27e cyclus DE TOLKANDERS

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1800 • 0549 (2005, week 49)    VERSNELDE TIJDSBEELDEN


Jarenlang waren Perry Rhodan en zijn begeleiders onderweg aan boord van het gigantische ruimteschip de BASIS, ver weg van de eigen Melkweg. Wanneer men op 31 december van het jaar 1220 nieuwe galactische tijd (dat staat gelijk aan het jaar 4807 van de oude jaartelling) het kleine melkwegstelsel Hirdobaan verlaat, heeft hij voldoende reden om tevreden te zijn. Men kon 30 miljoen Galaxers het leven redden, het tirannieke systeem van de Maschtaren elimineren en uiteindelijk waren Rhodan en zijn vrienden erbij om ervoor te zorgen, dat met behulp van miljarden on- en noon-kwanta leven in een dode kosmos zal worden gestimuleerd. Maar er blijven veel vragen onbeantwoord: bijvoorbeeld met betrekking tot het kosmische lot van de mensheid. Of over de brug in de oneindigheid en de nieuwe doelen, die de onsterfelijke Terraan zich moet stellen. En hoe staat het met Trokan, de planeet, die op de plek rondom Sol cirkelt, waar miljoenen jaren de planeet Mars stond?

Perry Rhodan keert terug in een Melkweg, waar ingrijpende veranderingen hebben plaatsgevonden. Er zijn nieuwe conflicten ontstaan, eeuwenoude problemen steken de kop weer op. Daarnaast komt het tot een effect, waar niemand rekening mee kon houden - de versnelde tijdsbeelden ...


De sensatie is compleet: op Trokan, het 'tweede Mars' is nieuw leven ontstaan, dat zich al tot een civilisatie heeft ontwikkeld.


De illustrator Alfred L. Kelsner heeft als eerbetoon het portret van de illustrator Johnny Bruck (☼ 22 maart 1921 - † 6 oktober 1995) afgebeeld op deze cover.

Johnny Bruck heeft, met twee uitzonderingen (PR1788 en 1789), alle afbeeldingen van de titels PR1 -1799 gemaakt. Hij gebruikte pseudoniemen zoals 'Willis' (tot PR1179) en 'J. Plasterer' of 'J. Plaster' (PR1362-1369). Naast de omslag- en interne afbeelding wordt Johnny Bruck ook in de tekst van het verhaal vereeuwigd.


Oorspronkelijke titel: Zeitraffer

Auteur: Robert Feldhoff

Omslag: © Alfred L. Kelsner

Illustratie intern (Duits exclusief): © Alfred L. Kelsner

Plantekening (Duits exclusief): GILGAMESCH: modulair ruimteschip van de cellenactiveerderdragers (poster) door Lars Bublitz en André Höller

Nederlandse vertaling: Kees van Toorn

© VPM Verlagsunion Pabel Moewig KG, D-76413 Rastatt

© www.perrypedia.proc.org

© Uitgeverij Big Balloon B.V.

ISSN 1383-9861, prijs €2.05Ondertitel: het tweede Mars ontwaakt – voor de mensheid begint een nieuw tijdperk.


Locatie en tijdsruimte: machtigheidsballing HET – 1222 NGT - 1288 NGT (4809 - 4875 na Chr.)


Hoofdpersonen: Perry Rhodan - De onsterfelijke Terraan ziet een noodlottige ontwikkeling. Cistolo Khan - Een nieuwe, zeer ambitieuze LVT-commissaris. Gia de Moleon - De agente loopt in het gareel van de onsterfelijken. Myles Kantor - De wetenschapper wordt geconfronteerd met een van de grootste raadsels van zijn leven. Atlan - De Arkonide wordt een persona non grata.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende