< vorige  |  INDEX  |   🔍

Reeks 1750 - 1799

26e cyclus DE HAMAMESH

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1799 • 0548    DE CIRKEL SLUIT


Tegen het eind van het jaar 1220 NGT is het probleem van de 30 miljoen voormalige inprentverslaafden zo goed als opgelost. De BASIS wist in het tot nu toe afgeschermde centrum van de planeet Hirdobaan door te stoten en met hulp van een vloot van de Blues kan de grote reddingsactie nu een aanvang nemen.

Uit de restanten van de vernietigde levelplaneet heeft zich op een gegeven moment het zogenaamde evolutieniveau losgemaakt er ontstond een reusachtig ruimteschip met een doorsnee van ongeveer 1500 kilometer. Commandant van het ruimteschip is Aachthor, hij ontving zijn opdracht meer dan 200.000 jaar geleden: levenssporen met behulp van het reuzenruimteschip in een nog onbekend deel van het universum te verspreiden.

Daarvoor heeft het machtige wezen echter de hulp nodig van Perry Rhodan en de andere activeerderdragers. Aachthor neemt ze aan boord van het sporenschip en vliegt met hen naar Queeneroch, de naburige galaxie. Daar zijn de onsterfelijken betrokken bij het binnenhalen van on- en noon-kwanta, het levenszaad.

Maar daarmee is de opdracht nog niet volbracht. Het is tot nu toe nog niet duidelijk, waar de reis van het sporenschip heen zal gaan. Maar dan begrijpt Perry Rhodan eindelijk de kosmische verbanden, en de cirkel sluit ...


De mysteries rond Gomasch Endredde en Hirdobaan, rond het achtste sporenschip en de opdracht van Aachthor zijn opgelost - en tegelijkertijd hebben de Terranen rond Perry Rhodan een laatste boodschap uit de andere kant van het universum ontvangen.

Tijd dus voor een balans, tijd voor een nieuwe episode in de geschiedenis van de mensheid. Omwentelingen in de Melkweg hebben zich al afgetekend - ze zullen zich uitbreiden.


Opmerking (Duits exclusief): deze omslagafbeelding is gebaseerd op de al in 1984 verschenen Atlan-omslagafbeelding 648. Teweeggebracht door het ernstige ongeluk van Johnny Bruck wordt op reeds gepubliceerd afbeeldingen teruggegrepen.


Oorspronkelijke titel: Der Kreis schließt sich

Auteur: Horst Hoffmann

Omslag: © Johnny Bruck

Plantekening (Duits exclusief): de hypertroop door Andreas Weiß

Nederlandse vertaling: Scriptura/Sinne J. SinnemaOndertitel: na miljoenen jaren – het slaan van een bruggenhoofd lukt.


Locatie en tijdsruimte: Queeneroch en Hirdobaan – december 1220 NGT (4807 na Chr.)


Hoofdpersonen: Perry Rhodan - De Terraan verwacht de oplossing van een kosmisch raadsel. hHanaghar Destowicz Pearreih - Een voormalige imprint-outlaw beleeft merkwaardige visioenen. Voltago - De cyberkloon als nieuwe commandant van het achtste sporenschip. Reginald Bull - Een onsterfelijke ontmoet oude vrienden en vijanden. Atlan - Er wacht hem en Perry Rhodan een zeer persoonlijk gesprek.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende