< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1750 - 1799

26e cyclus DE HAMAMESH

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1798 • 0547    WERKPLAATS VAN HET LEVEN


Tegen het eind van het jaar 1220 NGT is het probleem van de 30 miljoen voormalige inprentverslaafden zo goed als opgelost. De BASIS kon in het voorheen afgesloten centrum van het kleine melkwegstelsel Hirdobaan doordringen en met hulp van een grote vloot van de Blues kon de grote reddingsactie worden opgestart.

Uit de restanten van de verwoeste levelplaneten heeft zich het zogenaamde evolutieniveau losgemaakt - er ontstond een gigantisch ruimteschip met een diameter van 1500 kilometer. De commandant van dit schip is Aachthor en hij kreeg zijn opdracht ruim 200.000 jaar geleden: levenssporen met behulp van dit gigantische ruimteschip naar een nog onbekend deel van het universum te transporteren en daar uit te zetten.

Daarvoor heeft het machtige wezen de hulp van Perry Rhodan en de andere dragers van een cellenactiveerder nodig. Aachthor haalt ze aan boord van zijn sporenschip en vliegt met hen naar Queeneroch, een naburig melkwegstelsel.

Daar stootten ze op de eeuwenoude nalatenschap van de Roachs, op twee oude vrienden uit het volk van de Arcoana's, op mysterieuze hyperruimte-fenomenen en op de werkplaats van het leven ...


De bioforen zijn aan boord van het sporenschip; de dragers van een cellenactiveerder en in de eerste plaats de ridders van de diepte, hebben hun plicht gedaan. Nu moet het oude plan door Voltago worden gerealiseerd. Het slaan van een bruggenhoofd lukt, en een cirkel sluit ...


Opmerking (Duits exclusief): deze omslagafbeelding is gebaseerd op de al in 1985 verschenen Atlan-omslagafbeelding 700 (achterkant). Teweeggebracht door het ernstige ongeluk van Johnny Bruck wordt op reeds gepubliceerd afbeeldingen teruggegrepen.


Oorspronkelijke titel: Werkstatt des Lebens

Auteur: Peter Terrid

Omslag: © Johnny Bruck

Illustraties intern (Duits exclusief) © Alfred L. Kelsner (2x)

Nederlandse vertaling: Kees van ToornOndertitel: ze vliegen naar Acctol – de wereld van een biofoor-catastrofe.


Locatie en tijdsruimte: Queeneroch – december 1220 NGT (4807 na Chr.)


Hoofdpersonen: Voltago - De cyberkloon grijpt naar de macht. Perry Rhodan - De Terraan probeert een wereld te redden van de ondergang. Ronald Tekener - De 'smiler' als redder in nood. Colounshaba - De Arcoana berekent hyperruimte-fenomenen. Michael Rhodan - Sireneklanken worden gevaarlijk voor hem.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende