Queeneroch – 1213 en december 1220 NGT (4800 en 4807 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1750 - 1799


26e cyclus:

DE HAMAMESH


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1797 • 0546    STATION VAN DE ROACHS


Hoofdpersonen: Colounshaba, Pulandiopoul, Perry Rhodan, Aachthor, Michael Rhodan.


Het probleem van de 30 miljoen aan inprentgoederen verslaafde galaxers is tegen het einde van het jaar 1220 NGT zo goed als opgelost: de BASIS kon doordringen in het afgesloten centrum van de kleine galaxie Hirdobaan en er kan worden begonnen met de reddingsactie met behulp van een Blues-vloot.

Uit de overblijfselen van alle level-planeten heeft zich het zogenaamde evolutieniveau losgemaakt - er ontstond een enorm ruimteschip met een diameter van ongeveer 1500 kilometer. De commandant van het ruimteschip is Aachthor die meer dan 200.000 jaar geleden zijn opdracht heeft gekregen: met het gigantische ruimteschip levenssporen verspreiden in een nog onbekend deel van het universum.

Daarbij heeft het machtige wezen de hulp nodig van Perry Rhodan en de andere dragers van een cellenactiveerder. Aachthor neemt ze aan boord van het sporenschip en vliegt met hen naar Queeneroch, de naburige galaxie.

Daar vindt een onverwachte ontmoeting plaats - in het station van de Roachs ...


Aachthor is dood en toch moet het grote werk, waarmee men 200.000 jaar geleden is begonnen, worden afgemaakt. Voltago vervangt het machtige wezen, ook een schepsel van de kosmocraten. En ook Voltago heeft de hulp nodig van Perry Rhodan en de andere onsterfelijken.


Oorspronkelijke titel: Station der Roach

Auteur: Arndt Ellmer

Cover ©: J. Bruck

Nederlandse vertaling: H. Brown