< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1750 - 1799

26e cyclus DE HAMAMESH

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1797 • 0546    STATION VAN DE ROACHS


Het probleem van de 30 miljoen aan inprentgoederen verslaafde galaxers is tegen het einde van het jaar 1220 NGT zo goed als opgelost: de BASIS kon doordringen in het afgesloten centrum van de kleine galaxie Hirdobaan en er kan worden begonnen met de reddingsactie met behulp van een Blues-vloot.

Uit de overblijfselen van alle level-planeten heeft zich het zogenaamde evolutieniveau losgemaakt - er ontstond een enorm ruimteschip met een diameter van ongeveer 1500 kilometer. De commandant van het ruimteschip is Aachthor die meer dan 200.000 jaar geleden zijn opdracht heeft gekregen: met het gigantische ruimteschip levenssporen verspreiden in een nog onbekend deel van het universum.

Daarbij heeft het machtige wezen de hulp nodig van Perry Rhodan en de andere dragers van een cellenactiveerder. Aachthor neemt ze aan boord van het sporenschip en vliegt met hen naar Queeneroch, de naburige galaxie.

Daar vindt een onverwachte ontmoeting plaats - in het station van de Roachs ...


Aachthor is dood en toch moet het grote werk, waarmee men 200.000 jaar geleden is begonnen, worden afgemaakt. Voltago vervangt het machtige wezen, ook een schepsel van de kosmocraten. En ook Voltago heeft de hulp nodig van Perry Rhodan en de andere onsterfelijken.


Opmerking (Duits exclusief): deze omslagafbeelding is gebaseerd op de al in 1987 verschenen Atlan-omslagafbeelding 797. Teweeggebracht door het ernstige ongeluk van Johnny Bruck wordt op reeds gepubliceerd afbeeldingen teruggegrepen.


Oorspronkelijke titel: Station der Roach

Auteur: Arndt Ellmer

Omslag: © Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: H. BrownOndertitel: ontknoping na 200.000 jaar – Aachthor wil zijn wraak voltooien.


Locatie en tijdsruimte: Queeneroch – 1213 en december 1220 NGT (4800 en 4807 na Chr.)


Hoofdpersonen: Colounshaba - De constructeure van de Arcoana in nood. Pulandiopoul - De danser op het spoor van het verre verleden. Perry Rhodan - De Terraan an boord van een sporenschip. Aachthor - Een machtig wezen zint op wraak. Michael Rhodan - De voormalige vrijhandelaar volgt het sporenschip.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende