Hirdobaan – december 1220 NGT (4807 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1750 - 1799


26e cyclus:

DE HAMAMESH


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1796 • 0545    TERUGKEER VAN DE SYDORRIËRS


Hoofdpersonen: Michael Rhodan, Kamhele, Ron-Er-Kan, Perry Rhodan, Aachthor.


De bemanning van de BASIS heeft zich tegen het eind van het jaar 1200 Nieuwe Galactische Tijd toegang weten te verschaffen tot het tot voor kort afgesloten centrum van het kleine melkwegstelsel Hirdobaan. Het lukte op het laatste moment, de evacuatie van de 30 miljoen in nood verkerende galaxers af te ronden.

Uit de overblijfselen van de vernietigde veertien planeten van het Territorium van Endredde ontstaat een gigantisch ruimteschip met een diameter van 1500 kilometer. De commandant van dit ruimteschip is Aachthor en hij kreeg ruim 200.000 jaar geleden zijn opdracht: levenssporen met behulp van het gigantische ruimteschip uit te strooien over een nog onbekend deel van het universum. Daarvoor heeft het machtige wezen echter de hulp van Perry Rhodan en de andere dragers van een cellenactiveerder nodig.

In Hirdobaan zelf is de situatie ingrijpend veranderd. De oude machtsstructuren zijn in elkaar gestort, de handelsvorsten van de Hamamesch zitten gevangen, de oorlogsvloot van de Fermyyds is verslagen.

Doel van de Terraan is het scheppen van een duurzame vrede in Hirdobaan. Een middel om dat te bewerkstelligen is de terugkeer van de Sydorriërs ...


De Sydorriërs hebben hun thuiswereld gevonden, voor Hirdobaan lijkt een betere toekomst in het verschiet te liggen. En Aachthor heeft Perry Rhodan aan boord van zijn ruimteschip gehaald en is met onbekende bestemming vertrokken.


Oorspronkelijke titel: Rückkehr der Sydorrier

Auteur: Susan Schwartz

Cover ©: J. Bruck

Nederlandse vertaling: Kees van Toorn