< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1750 - 1799

26e cyclus DE HAMAMESH

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1796 • 0545    TERUGKEER VAN DE SYDORRIËRS


De bemanning van de BASIS heeft zich tegen het eind van het jaar 1200 nieuwe galactische tijd toegang weten te verschaffen tot het tot voor kort afgesloten centrum van het kleine melkwegstelsel Hirdobaan. Het lukte op het laatste moment, de evacuatie van de 30 miljoen in nood verkerende galaxers af te ronden.

Uit de overblijfselen van de vernietigde veertien planeten van het territorium van Endredde ontstaat een gigantisch ruimteschip met een diameter van 1500 kilometer. De commandant van dit ruimteschip is Aachthor en hij kreeg ruim 200.000 jaar geleden zijn opdracht: levenssporen met behulp van het gigantische ruimteschip uit te strooien over een nog onbekend deel van het universum. Daarvoor heeft het machtige wezen echter de hulp van Perry Rhodan en de andere dragers van een cellenactiveerder nodig.

In Hirdobaan zelf is de situatie ingrijpend veranderd. De oude machtsstructuren zijn in elkaar gestort, de handelsvorsten van de Hamamesch zitten gevangen, de oorlogsvloot van de Fermyyds is verslagen.

Doel van de Terraan is het scheppen van een duurzame vrede in Hirdobaan. Een middel om dat te bewerkstelligen is de terugkeer van de Sydorriërs ...


De Sydorriërs hebben hun thuiswereld gevonden, voor Hirdobaan lijkt een betere toekomst in het verschiet te liggen. En Aachthor heeft Perry Rhodan aan boord van zijn ruimteschip gehaald en is met onbekende bestemming vertrokken.


Opmerking (Duits exclusief): deze omslagafbeelding is gebaseerd op de al in 1985 verschenen Atlan-omslagafbeelding 723. Teweeggebracht door het ernstige ongeluk van Johnny Bruck wordt op reeds gepubliceerd afbeeldingen teruggegrepen.


Oorspronkelijke titel: Rückkehr der Sydorrier

Auteur: Susan Schwartz

Omslag: © Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: Kees van ToornOndertitel: het openstellen van het centrum – en een nieuwe toekomst voor een volk.


Locatie en tijdsruimte: Hirdobaan – december 1220 NGT (4807 na Chr.)


Hoofdpersonen: Michael Rhodan - De zoon van de grote Terraan als vredestichter voor een galaxie. Kamhele - De Sydorrierse ontpopt zich als lid van een geheime loge. Ron-Er-Kan - Een Fermyyd die verhandelt. Perry Rhodan - De Terraan aan boord van een gigantisch sporenschip. Aachthor - Een machtig wezen stelt nieuwe eisen.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende