< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1750 - 1799

26e cyclus DE HAMAMESH

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1795 • 0544    DE KLEUR ALENANT


De gebeurtenissen in Hirdobaan volgen elkaar in snel tempo op: de bemanning van de BASIS is tegen het eind van het jaar 1220 NGT erin geslaagd, door te dringen in het nog steeds afgeschermde centrum van de kleine galaxie en gaat beginnen met de evacuatie van de 30 miljoen gevangengenomen galaxers.

Bijna tegelijkertijd komt het tot een beslissende confrontatie buiten het centrum, als tienduizenden Hamamesch- en Fermyyd ruimteschepen de kleine vloot galactische schepen aanvallen. Pas de goed getimede actie van een oorlogsvloot uit de Melkweg kan op het laatste moment een dreigende ondergang vermijden.

Perry Rhodan en enkele getrouwen zijn inmiddels op Aachthor gestuit. Hij blijkt een onvoorstelbaar oud wezen te zijn, wiens geschiedenis nauw is verbonden aan die van Hirdobaan - en die ook een betrekking schijnt te onderhouden met hogere kosmische machten.

Aachthor heeft grote plannen, die hij nastreeft zonder zich om de 30 miljoen galaxers te bekommeren. Zijn doel is het plan van de wederopstanding, waar in een woeste actie veertien planeten zijn vernietigd om plaats te maken voor een reusachtig nieuw object. Voor Perry Rhodan opent zich vervolgens een blik op het verleden - en op de kleur Alenant ...


Perry Rhodan aan boord van een sporenschip, Aachthor als een soort 'nieuwe' Machtige - de onthullingen zijn overweldigend voor de activeerderdrager. In dezelfde tijd staat ook voor andere wezens in de galaxie Hirdobaan de ontwikkeling niet stil.


Opmerking: voorheen werd de Perry Rhodan wekelijks bij u thuisbezorgd. Vanaf nummer 1795 worden twee boekjes elke twee weken bij u thuis bezorgd als bezuiniging op de verzendkosten. De kosten voor het verzenden van 1 tot 2 boekjes is gelijk.


Oorspronkelijke titel: Die Farbe Alenant

Auteur: Ernst Vlcek

Omslag: © Johnny Bruck

Plantekening (Duits exclusief): dragerruimteschip van de TSCHUBAI-klasse door Andreas Weiß en Daniel Schwarz

Nederlandse vertaling: H. BakukOndertitel: ze zijn de bouwmeesters van Merloath – en werken aan een kosmisch project.


Locatie en tijdsruimte: Hirdobaan – december 1220 NGT (4807 na Chr.)


Hoofdpersonen: Vestibor - Een bouwmeester van de Kospien erkent het geheim van zijn volk. Carlemo - Vestibor's beste vriend. Perry Rhodan - De Terraan hoort Aachthor's voorgeschiedenis en daarmee ook Gomasch Endredde's. Atlan - De Arkonide neemt deel aan de geestelijke reis in het verleden. Aachthor - Een godachtig wezen dat regeert over tienduizenden jaren.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende