Hirdobaan – december 1220 NGT (4807 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1750 - 1799


26e cyclus:

DE HAMAMESH


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1794 • 0543    PLAN DER WEDEROPSTANDING


Hoofdpersonen: Ronald Tekener, Perry Rhodan, Hamiller, Aachthor, Art Crowon.


De gebeurtenissen in Hirdobaan spitsen zich toe. De bemanning van de BASIS heeft zich tegen het eind van het jaar 1200 NGT toegang weten te verschaffen tot het afgesloten centrum van het kleine melkwegstelsel en begint de evacuatie van 30 miljoen noodlijdende galaxers voor te bereiden.

Vrijwel tegelijkertijd komt het tot een beslissend gevecht buiten het centrum, wanneer tienduizenden ruimteschepen van de Hamamesch en Fermyyds de kleine en bonte vloot van de hier operationele galaxers aanvallen. Slechts de tussenkomst van een hulpvloot uit de Melkweg kan op het allerlaatste moment een eind aan de precaire situatie maken.

Perry Rhodan en enkele van zijn getrouwen hebben ondertussen kennis gemaakt met Aachthor. Dit blijkt een eeuwenoud wezen te zijn, wiens geschiedenis nauw verbonden lijkt met die van Hirdobaan - en die kennelijk ook in contact staat met de hogere kosmische machten.

Aachthor heeft grootse plannen die hij volgt, zonder acht te slaan op de 30 miljoen galaxers. Zijn doel is het plan der wederopstanding ...


De veertien levels zijn 'opengebarsten' en uit de restanten van de evolutieniveaus ontstaat iets, dat op een gigantisch ruimteschip lijkt. Maar wat gaat er echt schuil achter Aachthor, zijn eeuwenoude plan en het totale complex Gomasch Endredde?


Oorspronkelijke titel: Plan der Auferstehung

Auteur: H.G. Francis

Cover ©: J. Bruck

Nederlandse vertaling: Kees van Toorn