< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1750 - 1799

26e cyclus DE HAMAMESH

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1794 • 0543    PLAN DER WEDEROPSTANDING


De gebeurtenissen in Hirdobaan spitsen zich toe. De bemanning van de BASIS heeft zich tegen het eind van het jaar 1200 NGT toegang weten te verschaffen tot het afgesloten centrum van het kleine melkwegstelsel en begint de evacuatie van 30 miljoen noodlijdende galaxers voor te bereiden.

Vrijwel tegelijkertijd komt het tot een beslissend gevecht buiten het centrum, wanneer tienduizenden ruimteschepen van de Hamamesch en Fermyyds de kleine en bonte vloot van de hier operationele galaxers aanvallen. Slechts de tussenkomst van een hulpvloot uit de Melkweg kan op het allerlaatste moment een eind aan de precaire situatie maken.

Perry Rhodan en enkele van zijn getrouwen hebben ondertussen kennis gemaakt met Aachthor. Dit blijkt een eeuwenoud wezen te zijn, wiens geschiedenis nauw verbonden lijkt met die van Hirdobaan - en die kennelijk ook in contact staat met de hogere kosmische machten.

Aachthor heeft grootse plannen die hij volgt, zonder acht te slaan op de 30 miljoen galaxers. Zijn doel is het plan van de wederopstanding ...


De veertien levels zijn 'opengebarsten' en uit de restanten van de evolutieniveaus ontstaat iets, dat op een gigantisch ruimteschip lijkt. Maar wat gaat er echt schuil achter Aachthor, zijn eeuwenoude plan en het totale complex Gomasch Endredde?


Opmerking (Duits exclusief): deze omslagafbeelding is gebaseerd op de al in 1987 verschenen Atlan-omslagafbeelding 845. Teweeggebracht door het ernstige ongeluk van Johnny Bruck wordt op reeds gepubliceerd afbeeldingen teruggegrepen.


Oorspronkelijke titel: Plan der Auferstehung

Auteur: H. G. Francis

Omslag: © Johnny Bruck

Illustratie intern: © Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: Kees van ToornOndertitel: Aachthor's doelen zijn eenduidig – mensen zijn voor hem een middel om het doel te bereiken.


Locatie en tijdsruimte: Hirdobaan – december 1220 NGT (4807 na Chr.)


Hoofdpersonen: Ronald Tekener - De smiler werkt aan de evacuatie van de dertig miljoen. Perry Rhodan - De Terraan wordt met een machtig wezen geconfronteerd. Hamiller - De voormalige commandant van de BASIS als contact tot Gomasch Endredde. Aachthor - Hij is machtig en tevens arrogant. Art Crowon - Een Terraan ontwikkelt zich tot goeroe.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende