< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1750 - 1799

26e cyclus DE HAMAMESH

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1793 • 0542    DOOD AAN DE GALAXERS!


Tegen het einde van het jaar 1220 NGT hebben de galaxers, die samen met Perry Rhodan en de BASIS naar de kleine galaxie Hirdobaan zijn gekomen, al heel wat ontdekt. Ze weten nu hoe de Maschtaren meer dan 1200 jaar geleden hun heerschappij hebben gevestigd, hoe ze met de knoet hebben geregeerd over de handel drijvende Hamamesch en de andere volken van de galaxie.

Ook weten ze veel meer over het afgegrendelde centrum van Hirdobaan, op ongeveer 118 miljoen lichtjaar van de Melkweg. Het centrum wordt het territorium van Endredde genoemd; daar worden ongeveer 30 miljoen galaxers gevangen gehouden, de gevangenen lijden een kwijnend bestaan en worden bedreigd door de dood.

Intussen zijn de heersers over de galaxie overwonnen; de BASIS en enkele begeleidende schepen konden doordringen in het centrum waar Perry Rhodan en de zijnen het Project Levenshulp startten om de gevangenen te redden.

Maar dan ontstaat een nieuwe bedreiging: het kroost van het monsterlijke wezen Tréogen valt de galaxers aan, Perry Rhodan en enkele medewerkers vluchten en worden plotseling geconfronteerd met het machtige wezen Aachthor...

Intussen spitst de situatie voor de galaxers in andere delen van Hirdobaan zich toe. De Fermyyds hebben besloten om massaal aan te vallen, hun motto luidt: dood aan de galaxers!


Op het allerlaatste moment wordt door 8000 gevechtsschepen van de Blues verhinderd dat de kleine vloot van de galaxers door de Fermyyds en Hamamesch wordt verpletterd. In de Perry Rhodan-aflevering van volgende week wordt door H.G. Francis verteld hoe het in het territorium van Endredde verdergaat.


Oorspronkelijke titel: Tod den Galaktikern!

Auteur: Hubert Haensel

Omslag: © begonnen door Johnny Bruck + afgemaakt door zijn dochter Katja Bruck

Illustratie intern (Duits exclusief): © Ralph Voltz

Nederlandse vertaling: H. BrownOndertitel: de Fermyyd vallen aan – hun overmacht is verpletterend.


Locatie en tijdsruimte: Hirdobaan – december 1220 NGT (4807 na Chr.)


Hoofdpersonen: Michael Rhodan - De Terraan wordt met een ongelooflijke overmacht geconfronteerd. Coram-Till - De aanvoerder van de Ambraux-Crypers op een gevaarlijke verkenning. Calizo - Een Sydorrier op het spoor van een oud geheim. Raa-Nu-Kal - Een Ferm-commandant beveelt de grootscheepse aanval. 'Remmer' - De Stuuhr kiest in het grote conflict voor één kant.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende