Hirdobaan – december 1220 NGT (4807 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1750 - 1799


26e cyclus:

DE HAMAMESH


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1792 • 0541    LEVENSDOEL WRAAK


Hoofdpersonen: Homer G. Adams, Perry Rhodan, Aachthor, Cyrn Dow, Icho Tolot.


Tegen het eind van het jaar 1200 Nieuwe Galactische Tijd zijn de galaxers onder leiding van Perry Rhodan al heel wat te weten gekomen over de situatie in het kleine melkwegstelsel Hirdobaan. Men weet, hoe de machtsstructuur is ontstaan met de Maschtaren aan het hoofd, daaronder het handelsvolk van de Hamamesch en de panterachtige Fermyyds, de politiemacht van dit melkwegstelsel. Vele volkeren zijn door de Hamamesch naar Hirdobaan gelokt en in een gebied beland, dat het Territorium van Endredde wordt genoemd. Daar blijken 30 miljoen galaxers als voormalige verslaafden gevangen te zitten. Rhodan en de zijnen schieten de galaxers te hulp en konden de heersers van het melkwegstelsel verslaan. Het lukte enkelen om het centrum van Hirdobaan binnen te dringen en ook de BASIS met enkele schepen kon door het doorgangsscherm, dat rondom het centrum ligt, heen komen en men biedt hulp

Maar dan komt er een nieuw gevaar: het kroost van het nachtmerriewezen Tréogen ontwaakt en valt de galaxers aan. Perry Rhodan en een handvol getrouwen kunnen amper ontsnappen. Hierna worden ze met een machtig wezen geconfronteerd - en zijn levensdoel wraak.


Aachthor is ten tonele verschenen, kennelijk één van de machtige figuren op de 'achtergrond' rond Gomasch Endredde. Nog weet geen van de begeleiders van Perry Rhodan, hoe ze deze gebeurtenis moeten beoordelen.

Intussen hebben de galaxers, die elders in Hirdobaan actief zijn, de grootste problemen. De Fermyyds openen een grootscheepse aanval en hun motto is duidelijk: dood aan de galaxers!


Oorspronkelijke titel: Lebensziel Rache

Auteur: Horst Hoffmann

Cover ©: J. Bruck

Nederlandse vertaling: Kees van Toorn