< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1750 - 1799

26e cyclus DE HAMAMESH

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1792 • 0541    LEVENSDOEL WRAAK


Tegen het eind van het jaar 1200 nieuwe galactische tijd zijn de galaxers onder leiding van Perry Rhodan al heel wat te weten gekomen over de situatie in het kleine melkwegstelsel Hirdobaan. Men weet, hoe de machtsstructuur is ontstaan met de Maschtaren aan het hoofd, daaronder het handelsvolk van de Hamamesch en de panterachtige Fermyyds, de politiemacht van dit melkwegstelsel. Vele volkeren zijn door de Hamamesch naar Hirdobaan gelokt en in een gebied beland, dat het territorium van Endredde wordt genoemd. Daar blijken 30 miljoen galaxers als voormalige verslaafden gevangen te zitten. Rhodan en de zijnen schieten de galaxers te hulp en konden de heersers van het melkwegstelsel verslaan. Het lukte enkelen om het centrum van Hirdobaan binnen te dringen en ook de BASIS met enkele schepen kon door het doorgangsscherm, dat rondom het centrum ligt, heen komen en men biedt hulp

Maar dan komt er een nieuw gevaar: het kroost van het nachtmerriewezen Tréogen ontwaakt en valt de galaxers aan. Perry Rhodan en een handvol getrouwen kunnen amper ontsnappen. Hierna worden ze met een machtig wezen geconfronteerd - en zijn levensdoel wraak.


Aachthor is ten tonele verschenen, kennelijk één van de machtige figuren op de 'achtergrond' rond Gomasch Endredde. Nog weet geen van de begeleiders van Perry Rhodan, hoe ze deze gebeurtenis moeten beoordelen.

Intussen hebben de galaxers, die elders in Hirdobaan actief zijn, de grootste problemen. De Fermyyds openen een grootscheepse aanval en hun motto is duidelijk: dood aan de galaxers!


Oorspronkelijke titel: Lebensziel Rache

Auteur: Horst Hoffmann

Omslag: © begonnen door Johnny Bruck + afgemaakt door zijn vrouw Bonnie Bruck

Illustratie intern (Duits exclusief): © Ralph Voltz

Nederlandse vertaling: Kees van ToornOndertitel: in hem sluimert een nalatenschap – de noodlottige erfenis van zijn vader.


Locatie en tijdsruimte: Hirdobaan – december 1220 NGT (4807 na Chr.)


Hoofdpersonen: Homer G. Adams - De voormalige Hanze-chef vreest voor het leven van een jonge Terraan. Perry Rhodan - De Terraan moet alle talenkennis toepassen. Aachthor - Een machtig wezen vol arrogantie. Cyrn Dow - Een voormalige Hanze-specialist worstelt om zijn bestaan. Icho Tolot - Ook de deugdelijke argumenten van de Haluters hebben hun grenzen.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende