Hirdobaan – december 1220 NGT (4807 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1750 - 1799


26e cyclus:

DE HAMAMESH


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1791 • 0540    HET KROOST


Hoofdpersonen: Reginald Bull, Dino Gonkers, Tréogen, Atlan, Perry Rhodan.


Al ruim 1200 jaar bestaat er in de kleine galaxie van Hirdobaan, op ongeveer 118 miljoen lichtjaar van de Melkweg, een machtsstructuur. Met de Maschtaren bovenaan, het handelsvolk van de Hamamesch en de panterachtige Fermyyds, de veiligheidstroepen van de galaxie, en vele andere volkeren daaronder. En ergens daarboven zetelt, zo wordt verondersteld, een onbekende macht die Gomasch Endredde heet.

Dat is de situatie, waarmee Perry Rhodan en de bemanning van het reusachtige ruimteschip, de BASIS, worden geconfronteerd die tegen het eind van het jaar 1200 NGT in Hirdobaan opereren. Het spoor van de galaxers voert door het afgeschermde centrum van de galaxie daar ligt het Territorium van Endredde, waar ongeveer 30 miljoen intelligenties uit de Melkweg van de mensheid gevangen worden gehouden.

De galaxers van de BASIS hebben de heersers van de galaxie weten tegen te houden en te overwinnen. Andere galaxers slaagden erin om het scherm rond het centrum uit te schakelen, zij het voor slechts voor korte tijd; de BASIS en enkele escorterende ruimteschepen slaagden erin, binnen te dringen. Intussen konden ook al enkele mysteries uit het verleden van de kleine galaxie worden opgelost.

Problematischer is echter de situatie van de ongeveer 30 miljoen gevangenen; die vegeteren daar weg, en worden door de dood bedreigd. Perry Rhodan en zijn vrienden zetten het Programma Levenshulp in werking om hen te helpen. Maar ergens loeren het nachtmerriewezen Tréogen - en het kroost ...


Reginald Bull, de oudste vriend van Perry Rhodan, door de dood bedreigd ... Een enorme massa sinistere schepsels van de verschrikking ... Het bevel tot evacuatie van de levels ... Hamillers merkwaardige verwijzingen naar een machtsovername door de biomassa ... Het lijkt wel alsof de moeilijkheden van de galaxers in het Territorium van Endredde nu pas echt beginnen.


Oorspronkelijke titel: Die Brut

Auteur: Peter Terrid

Cover ©: J. Bruck

Nederlandse vertaling: Scriptura/Sinne J. Sinnema