< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1750 - 1799

26e cyclus DE HAMAMESH

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1791 • 0540    HET KROOST


Al ruim 1200 jaar bestaat er in de kleine galaxie van Hirdobaan, op ongeveer 118 miljoen lichtjaar van de Melkweg, een machtsstructuur. Met de Maschtaren bovenaan, het handelsvolk van de Hamamesch en de panterachtige Fermyyds, de veiligheidstroepen van de galaxie, en vele andere volkeren daaronder. En ergens daarboven zetelt, zo wordt verondersteld, een onbekende macht die Gomasch Endredde heet.

Dat is de situatie, waarmee Perry Rhodan en de bemanning van het reusachtige ruimteschip, de BASIS, worden geconfronteerd die tegen het eind van het jaar 1200 NGT in Hirdobaan opereren. Het spoor van de galaxers voert door het afgeschermde centrum van de galaxie daar ligt het territorium van Endredde, waar ongeveer 30 miljoen intelligenties uit de Melkweg van de mensheid gevangen worden gehouden.

De galaxers van de BASIS hebben de heersers van de galaxie weten tegen te houden en te overwinnen. Andere galaxers slaagden erin om het scherm rond het centrum uit te schakelen, zij het voor slechts voor korte tijd; de BASIS en enkele escorterende ruimteschepen slaagden erin, binnen te dringen. Intussen konden ook al enkele mysteries uit het verleden van de kleine galaxie worden opgelost.

Problematischer is echter de situatie van de ongeveer 30 miljoen gevangenen; die vegeteren daar weg, en worden door de dood bedreigd. Perry Rhodan en zijn vrienden zetten het Programma Levenshulp in werking om hen te helpen. Maar ergens loeren het nachtmerriewezen Tréogen - en het kroost ...


Reginald Bull, de oudste vriend van Perry Rhodan, door de dood bedreigd ... Een enorme massa sinistere schepsels van de verschrikking ... Het bevel tot evacuatie van de levels ... Hamiller's merkwaardige verwijzingen naar een machtsovername door de biomassa ... Het lijkt wel alsof de moeilijkheden van de galaxers in het territorium van Endredde nu pas echt beginnen.


Oorspronkelijke titel: Die Brut

Auteur: Peter Terrid

Omslag: © Johnny Bruck

Illustratie intern (Duits exclusief): © Ralph Voltz

Plantekening (Duits exclusief): Terraanse kruiser van de INVINCIBLE-klasse: ORMIGO door Andreas Weiß

Nederlandse vertaling: Scriptura/Sinne J. SinnemaOndertitel: op het niveau van de kelken – de creaturen van de verschrikking komen uit.


Locatie en tijdsruimte: Hirdobaan – december 1220 NGT (4807 na Chr.)


Hoofdpersonen: Reginald Bull - De cellenactiveerderdrager raakt in groot gevaar. Dino Gonkers - Een Terraan ziet alle facetten van angst. Tréogen - Het nachtmerriewezen speelt met zijn slachtoffers. Atlan - De Arkonide maant tot voorzichtigheid. Perry Rhodan - De Terraan moet een 28-uurtermijn aanhouden.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende