< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1750 - 1799

26e cyclus DE HAMAMESH

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1790 • 0539    EINDE VAN EEN EEUWIGHEID


Ruim 1200 jaar geleden is er in het miniatuurmelkwegstelsel Hirdobaan een machtsstructuur ontstaan met de Maschtaren aan het hoofd, het handelsvolk van de Hamamesch en de panterachtige Fermyyds, de politiemacht van dit melkwegstelsel. Daar staat een geheimzinnige macht met de naam Gomasch Endredde boven.

Hirdobaan ligt op 118 miljoen lichtjaar van Terra. Als Perry Rhodan met de BASIS in het jaar 1220 in de buurt van Hirdobaan komt, blijken daar 30 miljoen galaxers als voormalige verslaafden in het territorium van Endredde gevangen te zitten. Rhodan en de zijnen schieten deze galaxers te hulp en konden de heersers van het melkwegstelsel verslaan. Het lukte enkele galaxers, het centrum van Hirdobaan binnen te dringen en ook de BASIS met enkele schepen kon door het doorgangsscherm, dat rondom het centrum ligt, heen komen. Ondertussen kon men al enkele geheimen uit het verleden van het kleine melkwegstelsel oplossen.

Moeilijker is de situatie van de 30 miljoen galaxers; ze verkeren in bijzonder slechte toestand en worden door de dood bedreigd. Perry Rhodan en zijn vrienden starten de operatie levenshulp op, maar elders in het territorium nadert er een einde van een eeuwigheid ...


Gomasch Endredde ontwaakt - en de lugubere macht begroet de galaxers uitgerekend in de taal van de machtigen. Onverwachte ontwikkelingen dienen zich aan. Maar ook op andere plekken in het territorium van Endredde gebeuren er eigenaardige dingen.


Opmerking (Duits exclusief): deze omslagafbeelding is gebaseerd op de al in 1987 verschenen Atlan-omslagafbeelding 814. Teweeggebracht door het ernstige ongeluk van Johnny Bruck wordt op reeds gepubliceerd afbeeldingen teruggegrepen.


Oorspronkelijke titel: Ende einer Ewigkeit

Auteur: Robert Feldhoff

Omslag: © Johnny Bruck

Illustratie intern (Duits exclusief): © Ralph Voltz

Nederlandse vertaling: Kees van ToornOndertitel: de cyberkloon gaat zijn eigen weg – zijn doel is Gomasch Endredde.


Locatie en tijdsruimte: Hirdobaan – 1220 NGT (4807 na Chr.)


Hoofdpersonen: Teaser Kroom - De machinemens ontdekt zijn bestemming. Perry Rhodan - De Terraan wordt slachtoffer van een ontvoering. Reginald Bull - De cellenactiveerderdrager is gevangen op het niveau van de kelken. Voltago - De cyberkloon begint een merkwaardig spel. Alaska Saedelaere - De voormalige maskerdrager is op het spoor van Endredde's bode.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende