< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1750 - 1799

26e cyclus DE HAMAMESH

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1789 • 0538    PROGRAMMA LEVENSHULP


Sinds meer dan 1200 jaar heeft zich in de kleine galaxie Hirdobaan, ongeveer 118 miljoen lichtjaar van de Melkweg, een vaste orde gevestigd: met de Maschtaren aan het hoofd, de Hamamesch als handelaren, de panterachtige Fermyyds als soldaten, en vele andere volken. Ergens daarboven staat een onbekende macht die Gomasch Endredde wordt genoemd. Dat is de situatie in Hirdobaan, waarmee Perry Rhodan en de bemanning van het reuzenschip de BASIS kennismaken als ze tegen het einde van het jaar 1220 NGT in de kleine galaxie opereren. Het spoor dat ze volgen leidt naar het afgesloten centrum van Hirdobaan - daar bevindt zich het territorium van Endredde en daar worden 30 miljoen bewoners van de Melkweg gevangen gehouden. De galaxers van de BASIS hebben de leiders van Hirdobaan kunnen overwinnen; andere galaxers is het gelukt het scherm rondom het centrum uit te schakelen, al is het ook voor korte tijd. De BASIS en enkele begeleidende schepen zijn erin geslaagd binnen te dringen. Intussen konden ook enkele raadsels uit het verleden van de kleine galaxie worden opgelost. De situatie van de 30 miljoen gevangenen is echter zeer moeilijk; ze leiden een vegeterend bestaan en worden bedreigd door de dood. Perry Rhodan start het programma levenshulp ...


De suggestieve straling, waarvan de 30 miljoen gevangen galaxers de slachtoffers dreigen te worden, is uitgeschakeld. De reddingsactie kan beginnen. Maar nu volgen Voltago en de Hamiller-buis, twee oude compagnons van Perry Rhodan, blijkbaar hun eigen weg.


Oorspronkelijke titel: Programm Lebenshilfe

Auteur: Peter Griese

Omslag: © Vincent di Fate (Agentur Utoprop)

Illustratie intern: © Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: H. BrownOndertitel: gevecht tegen de suggestieve straling – twee oude bekenden ontwaken.


Locatie en tijdsruimte: Hirdobaan – 1220 NGT (4807 na Chr.)


Hoofdpersonen: Atlan en Homer G. Adams - Beiden cellenactiveerderdragers vormen het commando Wonderkaars. Hamiller - De syntroncommandant van de BASIS meldt zich weer. Perry Rhodan - De Terraan brengt het programma Levenshulp op gang. Icho Tolot - De Haloeter doet zich voor als een van Tréogen's waakhonden. Wotan Idal en Zeynter Frescju - Twee voormalige imprint-verslaafden vol met werk- en strijdlust.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende