Hirdobaan – 1220 NGT (4807 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1750 - 1799


26e cyclus:

DE HAMAMESH


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1788 • 0537    TESTCENTRUM


Hoofdpersonen: Reginald Bull, Homer G. Adams, Alaska Saedelaere, Ralf Barjom, Harold Nyman, Esker Harror.


Ruim 1200 jaar geleden is er in het miniatuurmelkwegstelsel Hirdobaan een machtsstructuur ontstaan met de Maschtaren aan het hoofd, met het handelsvolk van de Hamamesch en de panterachtige Fermyyds, de politiemacht van dit melkwegstelsel. Daar staat een geheimzinnige macht met de naam Gomasch Endredde boven.

Hirdobaan ligt op 118 miljoen lichtjaar van Terra. Als Perry Rhodan met de BASIS in het jaar 1220 in de buurt van Hirdobaan komt, blijken daar 30 miljoen galaxers als voormalige verslaafden in het Territorium van Endredde gevangen te zitten.

Rhodan en de zijnen schieten de galaxers te hulp en konden de heersers van het melkwegstelsel verslaan. Het lukte enkele galaxers om het centrum van Hirdobaan binnen te dringen en ook de BASIS met enkele schepen kon door het overgangsscherm, dat rondom het centrum ligt, heen komen.

Bij de speurtocht naar verdere aanwijzing met betrekking tot de raadselen uit het verre verleden komen enkele mensen in contact met het Testcentrum ...


Opnieuw konden enkele geheimen met betrekking tot het verleden worden opgehelderd. Maar dat verandert niets aan het lot van de 30 miljoen galaxers in het Territorium van Endredde. Daarom starten de mensen van de BASIS met het programma levenshulp ...


Oorspronkelijke titel: Testcenter

Auteur: Susan Schwartz

Cover ©: Joe Bergeron (Agentur Utoprop)

Nederlandse vertaling: Kees van Toorn