< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1750 - 1799

26e cyclus DE HAMAMESH

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1788 • 0537    TESTCENTRUM


Ruim 1200 jaar geleden is er in het miniatuurmelkwegstelsel Hirdobaan een machtsstructuur ontstaan met de Maschtaren aan het hoofd, met het handelsvolk van de Hamamesch en de panterachtige Fermyyds, de politiemacht van dit melkwegstelsel. Daar staat een geheimzinnige macht met de naam Gomasch Endredde boven.

Hirdobaan ligt op 118 miljoen lichtjaar van Terra. Als Perry Rhodan met de BASIS in het jaar 1220 in de buurt van Hirdobaan komt, blijken daar 30 miljoen galaxers als voormalige verslaafden in het territorium van Endredde gevangen te zitten.

Rhodan en de zijnen schieten de galaxers te hulp en konden de heersers van het melkwegstelsel verslaan. Het lukte enkele galaxers om het centrum van Hirdobaan binnen te dringen en ook de BASIS met enkele schepen kon door het overgangsscherm, dat rondom het centrum ligt, heen komen.

Bij de speurtocht naar verdere aanwijzing met betrekking tot de raadselen uit het verre verleden komen enkele mensen in contact met het Testcentrum ...


Opnieuw konden enkele geheimen met betrekking tot het verleden worden opgehelderd. Maar dat verandert niets aan het lot van de 30 miljoen galaxers in het territorium van Endredde. Daarom starten de mensen van de BASIS met het programma levenshulp ...


Opmerking (Duits exclusief): eerste niet door Johnny Bruck vervaardigde omslag in de tijdschrift serie.


Oorspronkelijke titel: Testcenter

Auteur: Susan Schwartz

Omslag: © Joe Bergeron (Agentur Utoprop)

Illustratie intern: © Johnny Bruck

Illustratie intern (Duits exclusief): © Ralph Voltz

Nederlandse vertaling: Kees van ToornOndertitel: in de ban van de intelligentie-machine – Homer G. Adams wordt getest.


Locatie en tijdsruimte: Hirdobaan – 1220 NGT (4807 na Chr.)


Hoofdpersonen: Reginald Bull - Met zijn begeleiders van de GRIBBON zit hij vast in het niveau van de kelken. Homer G. Adams - Het financiële genie in de ban van de intelligente-machine. Alaska Saedelaere - De voormalige maskerdrager zoekt oude vrienden. Ralf Barjom - Een waaghalzige piloot van de BASIS. Harold Nyman en Esker Harror - Voormalige imprint-outlaws.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende