< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1750 - 1799

26e cyclus DE HAMAMESH

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1787 • 0536    DE SLAVEN VAN HET TERRITORIUM


Tegen het einde van het jaar 1220 NGT zijn wezens uit de Melkweg op verschillende plaatsen in Hirdobaan actief. Zo opereert bijvoorbeeld de bemanning van het reusachtige ruimteschip BASIS onder leiding van Perry Rhodan in de kleine galaxie en probeert oude geheimen te ontraadselen.

Het imperium in Hirdobaan bestaat op dit moment al ruim duizend jaar, met de Maschtaren aan de top, met het handelsvolk van de Hamamesch en de panterachtige Fermyyds, de ordebewakers van de galaxie, en vele andere volken.

Het spoor dat de galaxers volgen, leidt naar het afgeschermde centrum van de galaxie - daar ligt het territorium van Endredde, en daar worden ongeveer dertig miljoen intelligente wezens uit de galaxie van de mensheid gevangen gehouden. Onder hen bevinden zich ook de zogenaamde fasenspringers, die tussen het territorium en de 'buitenwereld' oscilleren.

De galaxers van de BASIS hebben de heersers van de galaxie uitgedaagd en overwonnen, de fasenspringers slaagden erin, de oscillatie te stoppen en enkele fundamentele schakelingen anders in te stellen. Als gevolg daarvan viel het scherm rondom het territorium korte tijd uit; de BASIS en enkele escorterende schepen konden binnendringen. Op de bemanning van de BASIS wachten nu de slaven van het territorium ...


Na het contact van Atlan met het reparatiebrein weten de galaxers iets meer over de geschiedenis van Gomasch Endredde en de galaxie Hirdobaan. Homer G. Adams draagt ook nog een steentje bij tot het totale beeld. Hij stuit op de intelligentiemachine Testcentrum ...


Oorspronkelijke titel: Die Sklaven des Bezirks

Auteur: Horst Hoffmann

Omslag: © Johnny Bruck

Illustratie intern: © Johnny Bruck

Plantekening (Duits exclusief): RAILWAY STATION door Gregor Paulmann

Nederlandse vertaling: H. BakukOndertitel: dertig miljoen galactici zijn verloren – ze hebben hulp nodig van buiten.


Locatie en tijdsruimte: Hirdobaan – 1220 NGT (4807 na Chr.)


Hoofdpersonen: Cyrn Dow - Een man vecht zijn ergste strijd. Perry Rhodan - De Terraan opereert met de BASIS in Endredde's territorium. Myles Kantor - Zijn landingscommando stoot op onbeschrijfelijke ellende. Piet Pieters - Een Terraan in Rhodan's groep. Cynan Dow - Een moordzuchtige vader ontwaakt.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende