Hirdobaan – 1220 NGT (4807 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1750 - 1799


26e cyclus:

DE HAMAMESH


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1786 • 0535    HET REPARATIEBREIN


Hoofdpersonen: Atlan, Baan Fokker, Gaschdagan, RobRepair, Perry Rhodan.


Tegen het eind van het jaar 1220 NGT zijn wezens uit de Melkweg op verschillende plaatsen in Hirdobaan actief. De bemanning van het reusachtige ruimteschip BASIS onder leiding van Perry Rhodan opereert in het kleine melkwegstelsel en probeert daar geheimen op te lossen.

De machtsstructuur in Hirdobaan bestaat al ruim duizend jaar en deelt zowel het hoofdvolk van de Hamamesch als de bevelen van de Maschtaren in net zo als het panterachtige volk van de Fermyyds, dat dienst doet als de ordedienst in dit melkwegstelsel. Ergens achter deze structuur staat een onbekende macht met de naam Gomasch Endredde, die naar verluidt door iedereen wordt gehoorzaamd. Het spoor leidt naar het afgesloten centrum van dit melkwegstelsel - naar het Territorium van Endredde. In dit gebied worden momenteel 30 miljoen galaxers uit de Melkweg gevangen gehouden.

Terwijl de galaxers van de BASIS ondertussen de heersers van het melkwegstelsel konden verslaan, hebben de fasenspringers minder geluk. Weliswaar konden ze een eind aan het oscilleren maken en nu lossen ze enkele raadsels op. Een van de raadsels is het Reparatiebrein ...


Na vele duizenden jaren heeft RobRepair zichzelf uitgeschakeld, een wezenlijk bestanddeel van het Territorium van Endredde. Dat heeft voor de fasenspringers uiteraard een belangrijk gevolg, want nu kunnen Perry Rhodan, de BASIS en de begeleidende schepen eindelijk bij hen komen. Maar er komt nog veel meer onverwachts op de galaxers af ...


Over het lot van de 30 miljoen galaxers in het Territorium van Endredde vertelt Horst Hoffmann in de volgende aflevering van de Perry Rhodan-reeks.


Oorspronkelijke titel: Das Reperaturgehirn

Auteur: Robert Feldhoff

Cover ©: J. Bruck

Nederlandse vertaling: Kees van Toorn