Hirdobaan – 1220 NGT (4807 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1750 - 1799


26e cyclus:

DE HAMAMESH


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1785 • 0534    KNOOPPUNT ZONDER-MYRY


Hoofdpersonen: Myles Kantor, Atlan, Ssmach-Tsorr, Icho Tolot.


Eind 1220 Nieuwe Galactische Tijdrekening zijn de galaxers op verschillende plaatsen in Hirdobaan actief. Ook de BASIS onder bevel van Perry Rhodan opereert in deze kleine galaxie om de geheimen ervan te onthullen,

In het al meer dan duizend jaar bestaande machtssysteem in Hirdobaan moet ook het oudste volk, de Hamamesch, gehoorzamen aan de Maschtaren, net als de panterachtige Fermyyds die het leger van de galaxie vormen. Boven de Maschtaren staat een onbekende macht die Gomasch Endredde wordt genoemd.

De galaxers hebben vooral belangstelling voor het afgesloten deel van Hirdobaan - daar bevindt zich het Territorium van Endredde waar 30 miljoen bewoners van de Melkweg gevangen worden gehouden. Onder hen bevinden zich enkele fasenspringers die oscilleren tussen het territorium en de 'buitenwereld'. De fasenspringers hebben enkele geheimen van het Territorium van Endredde kunnen ontsluieren, maar daarbij hebben ze ook het geheimzinnige nachtmerrieachtige wezen Tréogen gewekt.

De galaxers van de BASIS hebben de leiders de galaxie, de Maschtaren, kunnen overwinnen, maar de fasenspringers hebben intussen niet veel bereikt. Wel is het hun gelukt om een einde te maken aan de oscillatie, maar het is een groot probleem een uitweg uit het Territorium van Endredde te vinden. Hun volgende doel is het knooppunt Zonder-Myry ...


De verbinding tussen de galaxie en het Territorium van Endredde is blijkbaar voor altijd verbroken; met RAILWAY STATION hebben de vroegere fasenspringers een belangrijk knooppunt in het stelsel van Gomasch Endredde gevonden.


Oorspronkelijke titel: Knotenpunkt Zonder-Myry

Auteur: Arndt Ellmer

Cover ©: J. Bruck

Nederlandse vertaling: H. Brown