< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1750 - 1799

26e cyclus DE HAMAMESH

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1784 • 0533    TERUGTOCHT OF DE DOOD


Tegen het eind van het jaar 1220 NGT zijn wezens uit de Melkweg op verschillende plaatsen in Hirdobaan actief. De bemanning van het reusachtige ruimteschip BASIS, onder leiding van Perry Rhodan, opereert in de kleine galaxie en probeert haar geheimen op te lossen.

De machtsstructuur in Hirdobaan bestaat al ruim 1000 jaar en deelt zowel het hoofdvolk van de Hamamesch als de bevelen van de Maschtaren in net zo als het volk van de panterachtige Fermyyds, dat dienstdoet als ordedienst in dit melkwegstelsel. Ergens achter deze structuur staat een onbekende macht met de naam Gomasch Endredde, die blijkbaar door iedereen wordt gehoorzaamd. Het spoor leidt naar het afgesloten centrum van deze galaxie - naar het territorium van Endredde. In dit gebied worden momenteel 30 miljoen galaxers uit de Melkweg gevangen gehouden. Onder hen zijn ook de zogenaamde fasenspringers, die tussen het territorium en de 'buitenwereld' oscilleren. Weliswaar konden ze enkele raadsels van het territorium oplossen, maar bij hun activiteiten wekten ze ook een geheimzinnig wezen tot leven, dat uit een nachtmerrie afkomstig lijkt: Tréogen.

De galaxers van de BASIS raken steeds meer verwikkeld in de gevechten met de Hamamesch en Fermyyds. Verantwoordelijk daarvoor waren de heersers van dit melkwegstelsel, de Maschtaren. Die konden worden overwonnen; bij dat gevecht verloren alle Maschtaren het leven. De fasenspringers hebben echter niet zo veel geluk. Hun huidige actie stelt hen voor de keuze: de terugtocht of de dood ...


Door zich terug te trekken uit NETWERK zijn de fasenspringers een belangrijk steunpunt kwijtgeraakt; deze ronde was duidelijk voor Tréogen. Ondertussen begint het fysieke verval van de 30 miljoen galaxers in het territorium van Endredde angstaanjagende vormen aan te nemen...

De speurtocht naar een nieuw schakelstation vormt het middelpunt van de volgende aflevering uit de Perry Rhodan-reeks.


Opmerking (Duits exclusief): twee pagina's toegewijd aan de dood van Johnny Bruck op de LKS (lezer contact website)


Oorspronkelijke titel: Rückzug oder Tod

Auteur: Hubert Haensel

Omslag: © Johnny Bruck

Illustratie intern (Duits exclusief): © Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: Kees van ToornOndertitel: gevecht met het nachtmerriewezen – moet NETWORK worden ontruimt?


Locatie en tijdsruimte: Hirdobaan – 1220 NGT (4807 na Chr.)


Hoofdpersonen: Atlan - De Arkonide probeert met de fasenspringers om het station NETWORK te gehouden. Walter Sievens - Een Terraan in de ban van de nare arbeidswaanzin. Tréogen - Het nachtmerriewezen maakt het de galactici erg moeilijk. Icho Tolot - De Haloeter in een dodelijk gevecht. Joacquim Mandelliano - Een fanatieke workaholic.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende