< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1750 - 1799

26e cyclus DE HAMAMESH

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1783 • 0532    DE SCHUILPLAATS VAN DE MASCHTAREN


Tegen het eind van het jaar 1220, nieuwe galactische tijdrekening, zijn wezens uit de Melkweg op verschillende plekken in Hirdobaan actief. Zo opereert bijvoorbeeld de bemanning van het reusachtige ruimteschip BASIS, onder leiding van Perry Rhodan in deze kleine galaxie, waar men oude mysteries probeert te ontraadselen.

Het machtssysteem in Hirdobaan bestaat al meer dan duizend jaar, en omvat het hoofdvolk van de Hamamesch, evenals de commando's van de Maschtaren, waaronder de panterachtige Fermyyds, de veiligheidstroepen van de galaxie. En ergens daarachter zetelt een onbekende macht, Gomasch Endredde genaamd, waar allen zich klaarblijkelijk naar richten. Het spoor voert naar het hermetisch afgesloten centrum van de galaxie daar ligt het territorium van Endredde, waarin rond de 30 miljoen intelligenties, afkomstig uit de galaxie van de mensheid, gevangen worden gehouden. Onder hen bevinden zich de zogeheten fasenspringers, die tussen het territorium en de 'buitenwereld' oscilleren. In elk geval konden al een paar raadsels van het territorium worden opgelost; daarbij werd een mysterieus nachtmerriewezen gewekt, dat naar de naam Tréogen luistert. De galaxers raakten intussen in alsmaar toenemende gevechten met de Hamamesch en de Fermyyds verwikkeld. Verantwoordelijk daarvoor zijn de heersers van de galaxie, de Maschtaren. Om die reden zijn de galaxers nu op zoek naar de schuilplaats van de Maschtaren ...


De verbinding tussen het galactische centrum en de 'buitenwereld' is definitief verbroken; daarmee is zelfs de mogelijkheid, om per gegevensdrager te communiceren, verdwenen. Ten gevolge daarvan, wordt de situatie van de voormalige fasenspringers en de 30 miljoen verslaafden binnen het territorium van Endredde kritieker. Die houden nog maar weinig alternatieven over ...


Oorspronkelijke titel: Das Versteck der Maschtaren

Auteur: H. G. Francis

Omslag: © Johnny Bruck

Illustratie intern: © Johnny Bruck

Plantekening (Duits exclusief): equatoriaalstation NETWORK door Mark Fleck

Nederlandse vertaling: Scriptura/Sinne J. SinnemaOndertitel: op het spoor van de machtigen – Gucky op de multinationale planeet.


Locatie en tijdsruimte: Hirdobaan – 1220 NGT (4807 na Chr.)


Hoofdpersonen: Gucky - De muisbever probeert de schuilplaats van de Maschtaren te lokaliseren. Michael Rhodan - Met de AQUARIUS wil hij de muisbever te hulp snellen. Joamin Bellondo en Sarah Mango - De twee overlevenden van de PENELOPE. Cromp - Een Patruskee bespeurt handel. 'Muskiet' - Een opvliegende Stuuhr.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende