< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1750 - 1799

26e cyclus DE HAMAMESH

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1782 • 0531    TUSSEN SCHINGO EN TAMPIR


Tegen het eind van het jaar 1220 NGT zijn wezens uit de Melkweg op verschillende plaatsen in Hirdobaan actief. De bemanning van het reusachtige ruimteschip BASIS, onder leiding van Perry Rhodan, opereert in het kleine melkwegstelsel en probeert daar geheimen op te lossen.

De machtsstructuur in Hirdobaan bestaat al ruim duizend jaar, hiertoe behoort zowel het hoofdvolk van de Hamamesch onder leiding van de Maschtaren, als het panterachtige volk van de Fermyyds, dat als ordedienst fungeert in deze galaxie. Ergens boven deze structuur staat een onbekende macht met de naam Gomasch Endredde, die naar verluidt door iedereen wordt gehoorzaamd. Het spoor leidt naar het afgesloten centrum van dit melkwegstelsel - naar het territorium van Endredde. In dit gebied worden momenteel 30 miljoen galaxers uit de Melkweg gevangen gehouden. Onder hen zijn ook de zogenaamde fasenspringers, die tussen het territorium en de 'buitenwereld' oscilleren. Weliswaar konden ze enkele raadsels van het territorium oplossen, maar bij hun activiteiten wekten ze ook een geheimzinnig wezen tot leven, dat uit een nachtmerrie afkomstig schijnt te zijn: Tréogen.

De galaxers van de BASIS hebben bruggenhoofden op de planeten Schingo en Borrengold geslagen; op de laatste planeet hebben ze de handelsvorsten van de Hamamesch vastgezet. Er ontstaan echter dodelijke gevaren in het spanningsveld tussen twee andere planeten: tussen Schingo en Tampir ...


Tegen de grootscheepse aanval van de Fermyyds op Schingo bestond slechts één remedie: terugtrekken van de planeet. Gelukkig kwam er vóór het einde van de planeet ook een eind aan het oscillatieproces. Perry Rhodan moet nu, wanneer hij zijn mensen in het territorium van Endredde te hulp wil schieten, de Maschtaren in hun toevluchtsoord zien te vinden.


Oorspronkelijke titel: Zwischen Schingo und Tampir

Auteur: Peter Terrid

Omslag: © Johnny Bruck

Illustratie intern: © Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: Kees van ToornOndertitel: met een space-jet in de dood – ze vliegen naar een ontsnappingswereld.


Locatie en tijdsruimte: Hirdobaan – 1220 NGT (4807 na Chr.)


Hoofdpersonen: Perry Rhodan - De Terraan onderhandelt met de Fermyyd. Ten-Or-Too - De Ferm-commandant gaat desnoods over lijken. Maschtar Morran - Hij verwacht een speciaal commando. Gucky - De Ilt begint aan een risicoactie. Larga Hodron - Een Terraanse met ontzag voor relatief onsterfelijken.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende