Hirdobaan – 1220 NGT (4807 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1750 - 1799


26e cyclus:

DE HAMAMESH


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1781 • 0530    GEVECHT OM NETWERK


Hoofdpersonen: Atlan, Icho Tolot, Ronald Tekener, A-6-121, A-6-199, Pirc Demoness.


Tegen het einde van de Nieuwe Galactische Tijdrekening zijn de galaxers op verschillende plaatsen in Hirdobaan actief. Ook het reuzenschip de BASIS, onder bevel van Perry Rhodan, opereert in deze kleine galaxie om de geheimen ervan te onthullen.

In het al meer dan duizend jaar bestaande machtssysteem in Hirdobaan moet het belangrijkste volk, de Hamamesch, evengoed gehoorzamen aan de Maschtaren als de panterachtige Fermyyds, die het leger van de galaxie vormen. Boven de Maschtaren staat een onbekende macht, die Gomasch Endredde wordt genoemd en schijnbaar door iedereen wordt gehoorzaamd.

De galaxers hebben vooral belangstelling voor het afgesloten centrum van Hirdobaan - daar bevindt zich het Territorium van Endredde, waar 30 miljoen bewoners van de Melkweg gevangen worden gehouden. Onder hen bevinden zich enkele fasenspringers die oscilleren tussen het territorium ende 'buitenwereld'.

De fasenspringers hebben enkele geheimen van het territorium kunnen ontsluieren, maar daarbij hebben ze ook het geheimzinnige nachtmerriewezen Tréogen gewekt. De fasenspringers beginnen aan de volgende etappe in het Territorium van Endredde: het gevecht om NETWERK ...


Atlan en de andere fasenspringers nemen aan, dat er een einde is gemaakt aan het oscillatieproces. Vlak voor het einde van de 'waakfase' op Schingo heeft de Arkonide gehoord, dat de Fermyyds aanvallen.


Oorspronkelijke titel: Kampf um NETWERK

Auteur: Peter Griese

Cover ©: J. Bruck

Nederlandse vertaling: H. Brown