< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1750 - 1799

26e cyclus DE HAMAMESH

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1781 • 0530    GEVECHT OM NETWERK


Tegen het einde van de nieuwe galactische tijdrekening zijn de galaxers op verschillende plaatsen in Hirdobaan actief. Ook het reuzenschip de BASIS, onder bevel van Perry Rhodan, opereert in deze kleine galaxie om de geheimen ervan te onthullen.

In het al meer dan duizend jaar bestaande machtssysteem in Hirdobaan moet het belangrijkste volk, de Hamamesch, evengoed gehoorzamen aan de Maschtaren als de panterachtige Fermyyds, die het leger van de galaxie vormen. Boven de Maschtaren staat een onbekende macht, die Gomasch Endredde wordt genoemd en schijnbaar door iedereen wordt gehoorzaamd.

De galaxers hebben vooral belangstelling voor het afgesloten centrum van Hirdobaan - daar bevindt zich het territorium van Endredde, waar 30 miljoen bewoners van de Melkweg gevangen worden gehouden. Onder hen bevinden zich enkele fasenspringers die oscilleren tussen het territorium ende 'buitenwereld'.

De fasenspringers hebben enkele geheimen van het territorium kunnen ontsluieren, maar daarbij hebben ze ook het geheimzinnige nachtmerriewezen Tréogen gewekt. De fasenspringers beginnen aan de volgende etappe in het territorium van Endredde: het gevecht om NETWERK ...


Atlan en de andere fasenspringers nemen aan, dat er een einde is gemaakt aan het oscillatieproces. Vlak voor het einde van de 'waakfase' op Schingo heeft de Arkonide gehoord, dat de Fermyyds aanvallen.


Oorspronkelijke titel: Kampf um NETWERK

Auteur: Peter Griese

Omslag: © Johnny Bruck

Illustratie intern: © Johnny Bruck

Illustratie intern (Duits exclusief): © Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: H. BrownOndertitel: ze vinden het schakelstation boven Mollen – en ontdekken de rastermatrix.


Locatie en tijdsruimte: Hirdobaan – 1220 NGT (4807 na Chr.)


Hoofdpersonen: Atlan en Icho Tolot - De twee ongelijke vrienden wagen een doorbraak. Ronald Tekener - De smiler zorgt voor onverwachte 'hulptroepen'. A-6-121 en A-6-199 - Twee licht gestoorde androgynen. Pirc Demoness - Een overijverige cyberneticus.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende