< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1750 - 1799

26e cyclus DE HAMAMESH

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1780 • 0529    DE BRANDENDE MAAN


In het kleine melkwegstelsel Hirdobaan, op 118 miljoen lichtjaar van de Melkweg, spitst de situatie zich in de herfst van het jaar 1220 NGT toe. Een systeem dat ruim duizend jaar heeft bestaan, begint te wankelen - en dat is de schuld van de mensen uit de Melkweg. Miljoenen galaxers kwamen naar Hirdobaan op zoek naar de inprenting. Daarna verdwenen ze spoorloos. Ze kwamen terecht in het territorium van Endredde, op planeten in het van buitenwereld afgesloten centrum van het kleine melkwegstelsel.

Onder hen zijn ook de zogenaamde fasenspringers, die tussen het territorium van Endredde en de 'buitenwereld' oscilleren. Tot op heden weet niemand, welk effect daarvoor verantwoordelijk is en er is geen mens die de achtergronden kent. Omdat die groep steeds meer in het nauw werd gedreven, is er versterking van 'buiten' aangerukt. Dankzij die versterking kan de zogenaamde 'onderwereld' worden verkend.

Met behulp van de Cryper-rebellen bezetten de galaxers van de BASIS de planeet Borrengold en nemen de handelsvorsten van de Hamamesch gevangen. Op die manier hoopt Perry Rhodan, dat hij een onderpand heeft om de 30 miljoen galaxers vrij te krijgen.

Ondertussen hebben de fasenspringers op het evolutieniveau van het territorium van Endredde kennis gemaakt met de Pounders, de eerste schakelstations onderzocht en een geheimzinnig wezen ontdekt, dat alleen maar Tréogen kan zijn. Tréogen doodt zeven fasenspringers en verdwijnt... en de fasenspringers kiezen dan een nieuw doel: het is de brandende maan ...


Bully en zijn begeleiders worden op de brandende maan vermist; Atlan en Icho Tolot duiken niet meer op - de gevaren voor de fasenspringers nemen kennelijk constant toe. Dat blijkt ook bij de volgende gebeurtenissen in het territorium van Endredde.


Oorspronkelijke titel: Der brennende Mond

Auteur: Robert Feldhoff

Omslag: © Johnny Bruck

Illustratie intern (Duits exclusief): © Johnny Bruck

Illustratie intern: © Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: Kees van ToornOndertitel: ze willen naar niveau 13 – en scheppen een provisorium.


Locatie en tijdsruimte: Hirdobaan – 1220 NGT (4807 na Chr.)


Hoofdpersonen: Reginald Bull - Met het platform WIZO waagt hij een risicoactie. Erania Elbers - Een voormalige imprint-verslaafde. Ronald Tekener - Hij wacht op de terugkeer van zijn vrienden. Icho Tolot - De Haloeter gaat naar een vliegende fabriek. Atlan - De Arkonide ontdekt de oorsprong van de geheimzinnige kubus.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende