Hirdobaan, Llongaga, Ballandyne – 1220 NGT (4807 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1750 - 1799


26e cyclus:

DE HAMAMESH


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1778 • 0527    DE POUNDERS


Hoofdpersonen: Julian Tifflor, Icho Tolot, Ammor-Res, Atlan, Stato-Van.


In het kleine melkwegstelsel Hirdobaan, op een afstand van 118 miljoen lichtjaar van de Melkweg, spitst de situatie zich in de herfst van het jaar 1220 NGT toe. Een systeem, dat ruim duizend jaar heeft bestaan, begint te wankelen - en dat is de schuld van de mensen uit de Melkweg.

Miljoenen galaxers kwamen naar Hirdobaan op zoek naar de inprentgoederen. Toen ze die kregen, verdwenen ze spoorloos. Ze kwamen terecht in het Territorium van Endredde, op planeten in het van de buitenwereld afgesloten centrum van het kleine melkwegstelsel.

Onder hen zijn ook de zogenaamde fasenspringers, die tussen het Territorium van Endredde en de 'buitenwereld' oscilleren. Tot op heden weet niemand, welk effect daarvoor verantwoordelijk is en er is geen mens die de achtergronden kent. Omdat die groep steeds meer in het nauw werd gedreven, is er versterking van 'buiten' aangerukt. Dankzij die versterking kan de zogenaamde 'onderwereld' worden verkend.

Met hulp van de Cryper-rebellen bezetten de galaxers van de BASIS de planeet Borrengold en nemen de handelsvorsten van de Hamamesch gevangen. Daarmee hoopt Perry Rhodan een onderpand te hebben om de dertig miljoen galaxers vrij te krijgen.

In het naburige melkwegstelsel Queeneroch kan de Haloeter Icho Tolot een module bergen, waarvan de galaxers hopen, dat het hen verder kan helpen. Op het evolutieniveau in het Territorium van Endredde komen de galaxers in aanraking met de Pounders ...


Het begrip 'Tréogen' is gevallen, maar niet een van de fasenspringers kan zich tot dusverre hierbij iets voorstellen. Maar het komt echter sneller tot een confrontatie dan dat ze zich konden voorstellen.


Oorspronkelijke titel: Die Pounder

Auteur: Arndt Ellmer

Cover ©: J. Bruck

Nederlandse vertaling: Kees van Toorn