< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1750 - 1799

26e cyclus DE HAMAMESH

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1777 • 0526    EINDE VAN EEN ONSTERFELIJKE


In de kleine galaxie Hirdobaan, die ongeveer 118 miljoen lichtjaar van de Melkweg afligt, spitst de situatie zich in herfst 1220 NGT onrustbarend toe. Een al meer dan duizend jaar bestaand systeem begint te wankelen en de schuldigen zijn de mensen uit de Melkweg.

Miljoenen galaxers kwamen naar Hirdobaan op zoek naar de inprenting. En toen ze die kregen, verdwenen ze spoorloos. Ze belandden in het territorium van Endredde, op planeten in het afgeschermde centrum van de galaxie.

Onder hen bevinden zich de zogenaamde fasenspringers, die tussen het territorium van Endredde en de 'buitenwereld' oscilleren. Niemand weet tot nu toe, welke invloed daarvoor verantwoordelijk is en niemand kent de achtergronden van het geheel. Omdat ze in het territorium steeds meer in de verdrukking zijn geraakt, hebben ze inmiddels versterking van 'buiten' gekregen. Dankzij deze versterking lukte het hun voor het eerst, door te dringen in de onderaardse regionen van de planeten.

Geholpen door de Cryper-rebellen bezetten de galaxers van de BASIS de planeet Borrengold en arresteren de handelsvorsten van de Hamamesch. Daarmee hoopt Perry een onderpand in handen te hebben, dat hij zal kunnen gebruiken om de 30 miljoen galaxers vrij te krijgen.

Dat de sleutel van vele gebeurtenissen in Hirdobaan echter in de naburige galaxie Queeneroch ligt, is de galaxers inmiddels duidelijk geworden. Daarom gaat er opnieuw een groep op weg naar de Cryper-rebellen - en beleeft daar het einde van een onsterfelijke ...


Ze hebben de module kunnen veroveren en zijn nu op de terugweg naar de BASIS; Icho Tolot, de Haloeter, heeft zichzelf bovendien al voorzien van een inprentkubus. Hij wil de volgende fasenspringer worden.


Oorspronkelijke titel: Ende eines Unsterblichen

Auteur: H. G. Francis

Omslag: © Johnny Bruck

Illustratie intern: © Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: H. BakukOndertitel: het laatste geheim van de CHASCH – een Haloeter en een Ilt bij de Crypers.


Locatie en tijdsruimte: Hirdobaan, Queeneroch – 1220 NGT (4807 na Chr.)


Hoofdpersonen: Radan-Mech - De opperpriester van de Sandin-Crypers heeft een hoger doel. Icho Tolot - De Haloeter zoekt een heel bepaald moduul. Gucky - De muisbever is weer in zijn element. Sicnar - Een Sandin speelt voor godenbode.  Perro-Lew - De Origaner schaart zich aan de zijde van de galactici.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende