< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1750 - 1799

26e cyclus DE HAMAMESH

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1776 • 0525    DE ONDERWERELD VAN ENDREDDE


In het kleine melkwegstelsel Hirdobaan, op een afstand van 118 miljoen lichtjaar van de Melkweg, spitst de situatie zich in de herfst van het jaar 1220 NGT toe. Een systeem, dat ruim duizend jaar heeft bestaan, begint te wankelen - en dat is de schuld van de mensen uit de Melkweg.

Miljoenen galaxers kwamen naar Hirdobaan op zoek naar de inprenting. Toen ze deze kregen, verdwenen ze spoorloos. Ze kwamen terecht in het territorium van Endredde, op planeten in het van buitenwereld afgesloten centrum van het kleine melkwegstelsel.

Onder hen zijn ook de zogenaamde fasenspringers, die tussen het territorium van Endredde en de 'buitenwereld' oscilleren. Tot op heden weet niemand, welk effect daarvoor verantwoordelijk en er is geen mens die de achtergronden kent.

Met de hulp van de Cryper-rebellen bezetten de galaxers van de BASIS de planeet Borrengold en nemen de handelsvorsten van de Hamamesch gevangen. Op die manier hoopt Perry Rhodan, dat hij een onderpand heeft om de 30 miljoen galaxers vrij te krijgen.

Als de fasenspringers in het territorium van Endredde in het nauw worden gedreven, krijgen ze versterking van 'buiten'. Met die versterking begint nu de opmars in de onderwereld van Endredde ...


De opmars naar het evolutieniveau lukte en de fasenspringers ontdekken een geheimzinnige schakelcentrale. In de volgende aflevering van de Perry Rhodan-reeks, geschreven door H.G. Francis, richten we onze aandacht weer op de gebeurtenissen in Queeneroch. Daar zijn Icho Tolot en Gucky, de muisbever, actief bij de Crypers.


Oorspronkelijke titel: Endredde's Unterwelt

Auteur: Peter Terrid

Omslag: © Johnny Bruck

Illustratie intern: © Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: Kees van ToornOndertitel: in het evolutieniveau – ze komen de Pounders tegen.


Locatie en tijdsruimte: Hirdobaan – 1220 NGT (4807 na Chr.)


Hoofdpersonen: Atlan - De Arkonide stoot door in het evolutieniveau. Homer G. Adams - De voormalige Hanze-chef volhard op zijn eigen manier. Kentok Mirkom - Een Pariczaan als fasenspringer. Arlo Rutan - De Ertruser wordt met een vario-moeras geconfronteerd. Ronald Tekener en Reginald Bull - Relatief onsterfelijke fasenspringers.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende