Hirdobaan – 1220 NGT (4807 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1750 - 1799


26e cyclus:

DE HAMAMESH


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1775 • 0524    COMMANDO-EENHEID GONOZAL


Hoofdpersonen: Atlan, Perry Rhodan, Homer G. Adams, Dao-Lin-H'ay, Schiller.


In de kleine galaxie Hirdobaan, ongeveer 118 miljoen lichtjaar verwijderd van de Melkweg, spitst de situatie zich in de herfst van 1220 NGT toe: een al meer dan duizend jaar oud stelsel raakt aan het wankelen - en schuldig daaraan zijn mensen uit de Melkweg.

Miljoenen galaxers begaven zich naar Hirdobaan, op zoek naar de inprentgoederen. Toen ze die ontvingen, verdwenen ze spoorloos. Ze kwamen in het Territorium van Endredde terecht, op planeten in het hermetisch afgesloten centrum van de galaxie.

Onder hen bevinden zich de zogenaamde fasenspringers, die tussen het Territorium van Endredde en de 'buitenwereld' heen en weer springen. Niemand weet tot nu toe welke invloed daarvoor verantwoordelijk is, en niemand heeft enige notie van de achtergronden van dat alles.

Met hulp van de Cryper-rebellen, bezetten de galaxers van de BASIS de planeet Borrengold en arresteren de handelsvorsten van de Hamamesch. Daarmee, zo hoopt Perry Rhodan, heeft hij een onderpand in handen, dat hem kan helpen de 30 miljoen galaxers vrij te krijgen.

Intussen raken de fasenspringers in het Territorium van Endredde steeds meer in het nauw, en Perry Rhodan besluit hulp te sturen: het gaat daarbij om de commando-eenheid Gonozal ...


De hulp voor de fasenspringers kwam op het juiste moment; nu kan er haast worden gemaakt met het onderzoeken van het level. De onsterfelijken stoten door naar de diepte... Peter Terrid schetst in de Perry Rhodan-aflevering van volgende week het doordringen tot het evolutieniveau ...


Oorspronkelijke titel: Kommando Gonozal

Auteur: Susan Schwartz

Cover ©: J. Bruck

Nederlandse vertaling: Scriptura/Sinne J. Sinnema