< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1750 - 1799

26e cyclus DE HAMAMESH

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1774 • 0523    DE WEG VAN DE SMILER


In het kleine melkwegstelsel Hirdobaan, op een afstand van 118 miljoen lichtjaar van de Melkweg, spitst de situatie zich in de herfst van het jaar 1220 NGT toe. Een systeem, dat ruim duizend jaar heeft bestaan, begint te wankelen - en dat is de schuld van de mensen uit de Melkweg.

Miljoenen galaxers kwamen naar Hirdobaan, op zoek naar de inprenting. Toen ze hem kregen, verdwenen ze spoorloos. Ze kwamen terecht in het territorium van Endredde, op planeten in het van buitenwereld afgesloten centrum van het kleine melkwegstelsel.

Onder hen zijn ook de zogenaamde fasenspringers, die tussen het territorium van Endredde en de 'buitenwereld' oscilleren. Tot op heden weet niemand, welk effect daarvoor verantwoordelijk en er is geen mens die de achtergronden kent.

Met behulp van de Cryper-rebellen bezetten de galaxers van de BASIS de planeet Borrengold en nemen de handelsvorsten van de Hamamesch gevangen. Op die manier hoopt Perry Rhodan, dat hij onderpand heeft om de 30 miljoen galaxers vrij te krijgen.

Ondertussen probeert Ronald Tekener zich te handhaven in het territorium van Endredde: de man met de lashat-littekens volgt de weg van de smiler ...


De fasenspringers in het territorium van Endredde komen steeds meer in het gedrang. Perry Rhodan moet, wanneer hij de 30 miljoen galaxers wil helpen, dringend versterking naar het afgesloten centrum sturen. Daarom richt hij commando-eenheid Gonozal op ...


Oorspronkelijke titel: Der Weg des Smilers

Auteur: Peter Griese

Omslag: © Johnny Bruck

Illustratie intern: © Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: Kees van ToornOndertitel: onlusten in Endredde's territorium – en het eerste verhoor van een Maschtar.


Locatie en tijdsruimte: Hirdobaan – 1220 NGT (4807 na Chr.)


Hoofdpersonen: Ronald Tekener - De smiler vecht zich door Endredde's territorium. Homer G. Adams - De voormalige Hanze-chef ontwikkelt zich opnieuw tot workaholic. Baniffee - De zogenoemde kameleonman groeit boven zichzelf uit. Gucky - De Ilt verhoort een Maschtar. Atlan - De Arkonide heeft nieuws voor de smiler.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende