< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1750 - 1799

26e cyclus DE HAMAMESH

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1773 • 0522    BESLISSING OP BORRENGOLD


Miljoenen galaxers zijn naar de kleine galaxie Hirdobaan gekomen, 118 miljoen lichtjaar van de Melkweg. Ze willen daar inprentgoederen kopen om de betovering van de Hamamesch te voelen. In de zomer van het jaar 1220 komt de BASIS onder bevel van Perry Rhodan daar aan en de bemanning ziet zich geconfronteerd met een moeilijke situatie. Dan wordt een radiobericht in heel Hirdobaan verspreid, dat ook alle galaxers ontvangen. De inhoud luidt: 'Er zijn inprentgoederen voor iedereen - kom naar de containerplaneten'. Duizenden schepen vertrekken naar de acht containerplaneten. Daar krijgen de verslaafden een kubus met ribben van 12 centimeter. De werking ervan is verpletterend: degenen die een kubus in handen krijgen, verdwijnen na enige tijd spoorloos. Enkele vrienden van Rhodan komen, zonder het te willen, in contact met een kubus. Ze worden fasenspringers en komen terecht in het territorium van Endredde.

Perry Rhodan ziet maar één oplossing voor deze ellendige situatie: hij moet de Hamamesch en hun opdrachtgevers met geweld dwingen, de 30 miljoen galaxers hun vrijheid terug te geven. Samen met de Cryper-rebellen maken de galaxers van de BASIS zich op om aan te vallen. Ten slotte valt de beslissing op Borrengold ...


Borrengold is veroverd; de handelsvorsten en een Maschtar zijn de gevangenen van de galaxers. Perry Rhodan denkt, dat hij daarmee een goede troef in handen heeft bij het voeren van onderhandelingen. Tenslotte gaat het om 30 miljoen bewoners van de Melkweg, die in het territorium van Endredde worden vastgehouden. Daar bevindt zich ook fasenspringer Ronald Tekener.


Oorspronkelijke titel: Entscheidung auf Borrengold

Auteur: Hubert Haensel

Omslag: © Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: H. BrownOndertitel: de handelsvorsten in de val – een planeet geeft zijn geheim prijs.


Locatie en tijdsruimte: Hirdobaan – 1220 NGT (4807 na Chr.)


Hoofdpersonen: Julian Tifflor - De cellenactiveerderdrager leidt de aanval van de galactici en Crypers. Icho Tolot - De Haloeter bewijst zich als levend wapen. Arlo Rutan - De Ertruser brengt zijn landingstroepen in actie. Morran - De Maschtar is eerst jager, dan opgejaagde. Deliga - Een Sydorrierse die een moordenares wordt.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende