Hirdobaan – 1220 NGT (4807 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1750 - 1799


26e cyclus:

DE HAMAMESH


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1772 • 0521    DE VELDTOCHT VAN DE HEERSERS


Hoofdpersonen: Perry Rhodan, 'Remmer', Deliga, Coram-Till, Karon van Omgenoch.


Miljoenen galaxers maakten hun opwachting in de kleine Hirdobaan-galaxie, ongeveer 118 miljoen lichtjaar van de Melkweg verwijderd. Hun enige doel: inprentgoederen aanschaffen, om de 'betovering van de Hamamesch' deelachtig te worden.

Wanneer de BASIS onder commando van Perry Rhodan in de zomer van 1220 NGT bij de kleine galaxie aankomt, wordt de bemanning ook met deze situatie geconfronteerd.

Dan weerklinkt er door heel Hirdobaan een radioboodschap; alle galaxers kunnen hem ontvangen. De inhoud: 'Er zijn inprentgoederen voor iedereen - komt naar de containerwerelden.' Duizenden ruimteschepen reizen af naar acht containerwerelden.

Daar ontvangen alle verslaafden een vreemdsoortige kubus, met ribben van 12 centimeter. De werking ervan is rampzalig: alle betrokkenen verdwijnen spoorloos.. . Dit lijkt met alle galaxers in Hirdobaan te gebeuren. Een paar van Rhodans begeleiders komen, tegen wil en dank, met de kubussen in aanraking, Zij worden fasespringers, om zichzelf weer terug te vinden in een onbekende kosmos: het Territorium van Endredde.

Perry Rhodan ziet maar één uitweg uit de misère: hij moet de Hamamesch en hun heersers er met geweld toe dwingen, de 30 miljoen galaxers weer in vrijheid te stellen. Een weg, die deze richting uit kan leiden, is de veldtocht van de heersers ...


Ook de Perry Rhodan-aflevering van komende week werd geschreven door Hubert Haensel; hij schetst de volgende ronde in de strijd tussen galaxers en Crypers aan de ene, en Hamamesch en Fermyyds aan de andere kant. Daarbij blijkt al snel, dat de Maschtaren veel troeven in handen hebben, waarop niemand had gerekend ...


Oorspronkelijke titel: Zug der Herrscher

Auteur: Hubert Haensel

Cover ©: J. Bruck

Nederlandse vertaling: Scriptura/Sinne J. Sinnema