< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1750 - 1799

26e cyclus DE HAMAMESH

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1772 • 0521    DE VELDTOCHT VAN DE HEERSERS


Miljoenen galaxers maakten hun opwachting in de kleine Hirdobaan-galaxie, ongeveer 118 miljoen lichtjaar van de Melkweg verwijderd. Hun enige doel: inprentgoederen aanschaffen, om de 'betovering van de Hamamesch' deelachtig te worden.

Wanneer de BASIS onder commando van Perry Rhodan in de zomer van 1220 NGT bij de kleine galaxie aankomt, wordt de bemanning ook met deze situatie geconfronteerd.

Dan weerklinkt er door heel Hirdobaan een radioboodschap; alle galaxers kunnen hem ontvangen. De inhoud: 'Er zijn inprentgoederen voor iedereen - komt naar de containerwerelden.' Duizenden ruimteschepen reizen af naar acht containerwerelden.

Daar ontvangen alle verslaafden een vreemdsoortige kubus, met ribben van 12 centimeter. De werking ervan is rampzalig: alle betrokkenen verdwijnen spoorloos.. . Dit lijkt met alle galaxers in Hirdobaan te gebeuren. Een paar van Rhodan's begeleiders komen, tegen wil en dank, met de kubussen in aanraking, Zij worden fasenspringers, om zichzelf weer terug te vinden in een onbekende kosmos: het territorium van Endredde.

Perry Rhodan ziet maar één uitweg uit de misère: hij moet de Hamamesch en hun heersers er met geweld toe dwingen, de 30 miljoen galaxers weer in vrijheid te stellen. Een weg, die deze richting uit kan leiden, is de veldtocht van de heersers ...


Ook de Perry Rhodan-aflevering van komende week werd geschreven door Hubert Haensel; hij schetst de volgende ronde in de strijd tussen galaxers en Crypers aan de ene, en Hamamesch en Fermyyds aan de andere kant. Daarbij blijkt al snel, dat de Maschtaren veel troeven in handen hebben, waarop niemand had gerekend ...


Oorspronkelijke titel: Zug der Herrscher

Auteur: Hubert Haensel

Omslag: © Johnny Bruck

Illustratie intern (Duits exclusief) © Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: Scriptura/Sinne J. SinnemaOndertitel: de handelsvorsten op Borrengold – een beslissing kondigt zich aan.


Locatie en tijdsruimte: Hirdobaan – 1220 NGT (4807 na Chr.)


Hoofdpersonen: Perry Rhodan - De Terraan ziet alleen nog maar een militaire uitweg. 'Remmer' - Een prospector uit het volk van de Stuuhr probeert seinen bedrijf te behartigen. Deliga - Een Sydorrierse in nood. Coram-Till - De Cryper ontwikkelt zich tot een waardevolle bondgenoot. Karon van Omgenoch - Een handelsvorst met een duidelijk voornemen.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende