< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1750 - 1799

26e cyclus DE HAMAMESH

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1771 • 0520    DE TEMPEL VAN DE MAAN-GODIN


Miljoenen galaxers zijn naar de kleine galaxie Hirdobaan gekomen, 118 miljoen lichtjaar van de Melkweg. Ze willen daar inprentgoederen kopen om de 'betovering van de Hamamesch' te beleven. In de zomer van 1220 van de nieuwe galactische tijdrekening komt de BASIS onder commando van Perry Rhodan daar aan, en de bemanning ziet zich geconfronteerd met een moeilijke situatie. Dan wordt een radiobericht in heel Hirdobaan verspreid, ook de galaxers ontvangen het. De inhoud luidt: 'Er zijn inprentgoederen voor iedereen - komt naar de containerplaneten'.

Duizenden ruimteschepen vertrekken inderdaad naar de acht containerplaneten. Daar krijgen de verslaafden een kubus met zijden van 12 centimeter. De werking ervan is verpletterend: degenen die een kubus in handen krijgen, verdwijnen na enige tijd spoorloos. Dat schijnt voor alle galaxers in Hirdobaan te gelden, behalve voor de dragers van een cellenactiveerder.

Enkelen van deze relatief onsterfelijken komen onvrijwillig in aanraking met de kubussen en worden fasenspringers. Ze komen terecht in een onbekende kosmos: het territorium van Endredde.

Coram-Till, de leider van een van de rebellengroepen, brengt de galaxers goed nieuws, waarna Michael Rhodan naar de galaxie Queeneroch vliegt. Daar breekt een nieuw conflict uit in de tempel van de Maan-godin ...


De Crypers hebben een einde gemaakt aan hun onderlinge ruzies en vormen een gezamenlijk leger. De galaxers hebben nu een sterke, zij het moreel gezien niet altijd even onberispelijke bondgenoot. Intussen bereiden de handelsvorsten een grote gebeurtenis voor ...


Oorspronkelijke titel: Der Tempel der Mondgöttin

Auteur: H. G. Francis

Omslag: © Johnny Bruck

Illustratie intern: © Johnny Bruck

Plantekening (Duits exclusief): vlaggenruimteschip van de Ambraux-Crypers RACHES door Lars Bublitz

Nederlandse vertaling: H. BrownOndertitel: broederstrijd bij de Crypers – onder het zicht van de Na-Ethyn.


Locatie en tijdsruimte: Hirdobaan, Queeneroch – 1220 NGT (4807 na Chr.)


Hoofdpersonen: Michael Rhodan - De Terraan probeert te schikken met de Crypers. Coram-Till - Charismatische aanvoerder van de Ambraux-Crypers. Connermar Djouston - Een Terraan met een merkwaardige talent. Radan-Mech - De hogepriester van de Sandin-Crypers smeedt zijn eigen plannen. Thorga-Thze - Een Cryper-agent tussen de fronten.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende