< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1750 - 1799

26e cyclus DE HAMAMESH

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1770 • 0519    DE WET VAN ENDREDDE


Miljoenen galaxers kwamen naar het kleine melkwegstelsel Hirdobaan, dat op een afstand van 118 miljoen lichtjaar van de Melkweg ligt. Hun enige doel: ze willen inprentgoederen, willen de 'magie van de Hamamesch' opnieuw voelen. Toen de BASIS in de zomer van 1220 nieuwe galactische tijd, onder leiding van Perry Rhodan, in de buurt van het kleine melkwegstelsel aankomt, worden ook Rhodan en zijn vrienden met deze ongewone situatie geconfronteerd.

Maar dan wordt er een boodschap uitgezonden: alle galaxers in Hirdobaan kunnen die radioboodschap ontvangen. De inhoud: 'Er zijn inprentgoederen voor iedereen - komt naar de containerplaneten,' Duizenden ruimteschepen gaan opnieuw op weg en vertrekken naar de acht containerplaneten.

Daar krijgen alle inprentverslaafden een eigenaardige kubus met een lengte van 12 centimeter. Het effect van die kubus is rampzalig: alle bezitters van de kubus verdwijnen spoorloos... Met uitzondering van de begeleiders van Perry Rhodan, schijnt dit voor alle galaxers in Hirdobaan het geval te zijn. Enkele begeleiders van Rhodan worden onvrijwillig met de kubussen geconfronteerd - en veranderden in zogenaamde fasenspringers. Een van hen is de Arkonide Atlan, die zichzelf aantreft in een onbekende kosmos. In het territorium van Endredde komt hij weer in contact met de verdwenen galaxers en probeert zich daar staande te houden. Zijn probleem is echter de wet van Endredde ...


Perry Rhodan en zijn vrienden weten nu waar Atlan, Ronald Tekener en Reginald Bull zijn, wanneer ze oscilleren: in het territorium van Endredde. Daar moeten ook alle 30 miljoen verdwenen galaxers te vinden zijn, die als inprentverslaafden vanuit de Melkweg naar Hirdobaan zijn gekomen.


In de volgende aflevering van de Perry Rhodan-reeks richten we onze aandacht echter op een andere plaats. H.G. Francis vertelt wat er bij de Crypers is gebeurd.


Oorspronkelijke titel: Endredde's Gesetz

Auteur: Robert Feldhoff

Omslag: © Johnny Bruck

Illustratie intern: © Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: Kees van ToornOndertitel: Atlan in gevangenschap op Schingo – en als buitenstaander in het territorium.


Locatie en tijdsruimte: Hirdobaan – 1220 NGT (4807 na Chr.)


Hoofdpersonen: Atlan - De Arkonide probeert om in Endredde's territorium de weg te vinden. Perry Rhodan - De Terraan vreest voor zijn oude vriend. Reginald Bull - Hij vindt een nieuwe 'oude' mogelijkheid tot communicatie. Indra Priatar Jonos - De koloniste van Tabeling II neemt een groot risico. Dao-Lin-H'ay - De Kartaanse start een commandoactie.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende