Hirdobaan – 1220 NGT (4807 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1750 - 1799


26e cyclus:

DE HAMAMESH


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1769 • 0518    HET TERRITORIUM VAN ENDREDDE


Hoofdpersonen: Atlan, Thygerath.


Miljoenen galaxers zijn naar de kleine galaxie Hirdobaan gekomen, 118 miljoen lichtjaar van de Melkweg. Ze willen daar inprentgoederen kopen om de 'betovering van Hamamesch' te beleven. In de zomer van 1220 Nieuwe Galactische Tijdrekening komt de BASIS onder leiding van Perry Rhodan daar aan en de bemanning ziet zich geconfronteerd met een moeilijke situatie.

Dan wordt een radiobericht in heel Hirdobaan verspreid, dat ook alle galaxers ontvangen. De inhoud: 'Er zijn inprentgoederen voor iedereen - komt naar de containerplaneten.' Duizenden ruimteschepen vertrekken naar de containerplaneten.

Daar krijgen de verslaafden een kubus met zijden van 12 centimeter lengte. De werking ervan is verpletterend: degenen die een kubus in handen krijgen, verdwijnen na enige tijd spoorloos. Dat schijnt voor alle galaxers in Hirdobaan op te gaan, behalve voor de dragers van een cellenactiveerder.

Enkele relatief onsterfelijken komen onvrijwillig in aanraking met de kubussen en worden fasenspringers. Een van hen is de Arkonide Atlan die terechtkomt in een onbekende kosmos: in het territorium van Endredde ...


Atlan heeft enkele ervaringen opgedaan in het Territorium van Endredde, maar hij is er nog steeds niet achter, waarheen hij verdwijnt als hij 'bewusteloos' is. Hierin verandering aan te brengen, is zijn eerstvolgende doel.


Oorspronkelijke titel: Endreddes Bezirk

Auteur: Robert Feldhoff

Cover ©: J. Bruck

Nederlandse vertaling: H. Brown