< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1750 - 1799

26e cyclus DE HAMAMESH

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1768 • 0517    MASCHTAREN ZIEN ALLES


Miljoenen galaxers kwamen naar het kleine melkwegstelsel Hirdobaan, dat op een afstand van 118 miljoen lichtjaar van de Melkweg ligt. Hun enige doel: ze willen inprentgoederen, willen de 1 magie van de Hamamesch' opnieuw voelen. Als de BASIS in de zomer van 1220 nieuwe galactische tijd onder leiding van Perry Rhodan in de buurt van het kleine melkwegstelsel aankomt, worden ook Rhodan en zijn vrienden met deze ongewone situatie geconfronteerd.

Maar dan wordt er een boodschap uitgezonden: alle galaxers in Hirdobaan kunnen die radioboodschap ontvangen. De inhoud: 'Er zijn inprentgoederen voor iedereen - komt naar de containerplaneten.' Duizenden ruimteschepen gaan opnieuw op weg en vertrekken naar de acht containerplaneten.

Daar krijgen alle inprentverslaafden een eigenaardige kubus met een lengte van 12 centimeter. Het effect van die kubus is rampzalig: alle bezitters van de kubus verdwijnen spoorloos...

Met uitzondering van de begeleiders van Perry Rhodan schijnt dit voor alle galaxers in Hirdobaan het geval te zijn. Enkele begeleiders van Rhodan worden onvrijwillig met de kubussen geconfronteerd - en veranderden in zogenaamde fasenspringers. Tijdens een actie wordt een Maschtar gedood, wat tot veranderingen in de machtsverhoudingen in Hirdobaan leidt. Want Maschtaren zien alles ...


Na de eerste indrukken uit het machtscentrum van de Maschtaren - nu een volgende indruk uit het territorium van Endredde. Robert Feldhoff beschrijft de belevenissen van een galaxer, die in het ongetwijfeld meest geheimzinnige gebied van Hirdobaan is beland.


Oorspronkelijke titel: Maschtaren sehen alles

Auteur: Ernst Vlcek

Omslag: © Johnny Bruck

Illustratie intern (Duits exclusief): © Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: Kees van ToornOndertitel: ze beschouwen zich als Endredde's zonen – en hun opleiding is hard.Locatie en tijdsruimte: Hirdobaan – 1220 NGT (4807 na Chr.)


Hoofdpersonen: Gessis - Een assistent van de Maschtaren ruikt zijn grote kans. Gedeon - Een Perrel verneemt het geheim van zijn afkomst. Jorror - Een Maschtar roept op tot meer concurrentie. Logid - Een Pooker neemt stelling voor zijn lievelingsleerling. Sheltor - Een leerling komt buitenspel te staan.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende