Hirdobaan – 1220 NGT (4807 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1750 - 1799


26e cyclus:

DE HAMAMESH


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1767 • 0516    ACTIE VAN DE KARTANEN


Hoofdpersonen: Dao-Lin-H'ay, Adebis van Perm, Kaiddan, Kirkik-Tai, Lan-Say.


Miljoenen galaxers verschenen in de kleine Hirdobaan-galaxie, ongeveer 118 miljoen lichtjaar van de Melkweg verwijderd. Hun enige doel: inprentgoederen aanschaffen, om de 'betovering van de Hamamesch' te ondervinden.

Wanneer in de zomer van 1220 NGT de BASIS onder commando van Perry Rhodan bij de kleine galaxie aankomt, worden Rhodan en zijn vrienden met deze situatie geconfronteerd. Er gaat wat tijd overheen, voor ze zich een eerste overzicht weten te verwerven.

Dan weerklinkt door heel Hirdobaan een radioboodschap; alle galaxers kunnen hem ontvangen. De inhoud: 'Er zijn inprentgoederen voor iedereen - komt naar de containerwerelden.' Duizenden ruimteschepen reizen af naar acht containerwerelden.

Daar ontvangen alle verslaafden een vreemdsoortige kubus, met zijden van 12 centimeter. De uitwerking ervan is afschuwelijk: alle betrokkenen verdwijnen spoorloos in het niets... Dit lijkt in Hirdobaan te gebeuren met alle galaxers, op de metgezellen van Perry Rhodan na. Toch komen een paar van Rhodans begeleiders, tegen wil en dank, met de kubussen in aanraking - zij worden fasespringers. Om meer over de achtergronden aan de weet te komen, ziet Rhodan maar één mogelijkheid: een ACTIE VAN de Kartanen ...


Er is een Maschtar gedood. Dat gaat gevolgen krijgen voor de kleine Hirdobaan-galaxie. De Maschtaren vormen daar een geheimzinnige kaste, het middelpunt van sagen en bij niemand persoonlijk bekend.


Oorspronkelijke titel: Einsatz der Kartanen

Auteur: Peter Griese

Cover ©: J. Bruck

Nederlandse vertaling: Scriptura/Sinne J. Sinnema