< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1750 - 1799

26e cyclus DE HAMAMESH

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1767 • 0516    ACTIE VAN DE KARTANEN


Miljoenen galaxers verschenen in de kleine Hirdobaan-galaxie, ongeveer 118 miljoen lichtjaar van de Melkweg verwijderd. Hun enige doel: inprentgoederen aanschaffen, om de 'betovering van de Hamamesch' te ondervinden.

Wanneer in de zomer van 1220 NGT de BASIS onder commando van Perry Rhodan bij de kleine galaxie aankomt, worden Rhodan en zijn vrienden met deze situatie geconfronteerd. Er gaat wat tijd overheen, voor ze zich een eerste overzicht weten te verwerven.

Dan weerklinkt door heel Hirdobaan een radioboodschap; alle galaxers kunnen hem ontvangen. De inhoud: 'Er zijn inprentgoederen voor iedereen - komt naar de containerwerelden.' Duizenden ruimteschepen reizen af naar acht containerwerelden.

Daar ontvangen alle verslaafden een vreemdsoortige kubus, met zijden van 12 centimeter. De uitwerking ervan is afschuwelijk: alle betrokkenen verdwijnen spoorloos in het niets... Dit lijkt in Hirdobaan te gebeuren met alle galaxers, op de metgezellen van Perry Rhodan na. Toch komen een paar van Rhodan's begeleiders, tegen wil en dank, met de kubussen in aanraking - zij worden fasenspringers. Om meer over de achtergronden aan de weet te komen, ziet Rhodan maar één mogelijkheid: een actie van de Kartanen ...


Er is een Maschtar gedood. Dat gaat gevolgen krijgen voor de kleine Hirdobaan-galaxie. De Maschtaren vormen daar een geheimzinnige kaste, het middelpunt van sagen en bij niemand persoonlijk bekend.


Oorspronkelijke titel: Einsatz der Kartanin

Auteur: Peter Griese

Omslag: © Johnny Bruck

Illustratie intern (Duits exclusief): © Johnny Bruck

Plantekening (Duits exclusief): kleine space-jet GRIBBON door Georg Joergens en Christoph Anczykowski

Nederlandse vertaling: Scriptura/Sinne J. SinnemaOndertitel: hun doel is een Maschtar – ze jagen op de residentiewereld.


Locatie en tijdsruimte: Hirdobaan – 1220 NGT (4807 na Chr.)


Hoofdpersonen: Dao-Lin-H'ay - De Kartaanse neemt het initiatief. Adebis van Perm - De handelsvorst van het Perm-octant bespeurt een ruiltransactie. Kaiddan - Een van de geheimzinnig Maschtaren komt in beeld. Kirkik-Tai - Een Topsider die in Hirdobaan is beland. Lan-Say - Een nieuwe vriend van de Kartaanse.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende