< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1750 - 1799

26e cyclus DE HAMAMESH

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1766 • 0515    FASENSPRINGERS


Als een sprinkhanenplaag zijn miljoenen galaxers het kleine melkwegstelsel Hirdobaan binnengevallen, dat op een afstand van 118 miljoen lichtjaar van de Melkweg ligt. Hun enige doel: ze willen inprentgoederen, willen de 1 magie van de Hamamesch' opnieuw voelen.

De inprentoutlaws werd door een tot nu toe ondoorzichtig plan van de visachtige Hamamesch naar Hirdobaan gelokt: eerst maakten de handelaren hen verslaafd aan de mysterieuze goederen en toen hadden ze de boodschap, dat ze in hun eigen melkwegstelsel meer van die magie kon krijgen.

Als de BASIS in de zomer van 1220 nieuwe galactische tijd onder leiding van Perry Rhodan in de buurt van het kleine melkwegstelsel aankomt, worden ook Rhodan en zijn vrienden met deze ongewone situatie geconfronteerd.

Maar dan zenden de Hamamesch - of wie dan ook - een boodschap uit: alle galaxers in Hirdobaan kunnen die radioboodschap ontvangen. De inhoud luidt: 'Er zijn inprentgoederen voor iedereen - komt naar de containerplaneten.' Duizenden ruimteschepen gaan opnieuw op weg en vertrekken naar de acht containerplaneten.

Daar krijgen alle inprentverslaafden een eigenaardige kubus met een lengte van 12 centimeter. Het effect van die kubus is rampzalig: alle bezitters van de kubus verdwijnen spoorloos ... Met uitzondering van de begeleiders van Perry Rhodan, schijnt dit voor alle galaxers in Hirdobaan het geval te zijn. Slechts een kleine groep vormt een uitzondering - de fasenspringers ...


Terwijl Perry Rhodan met Ertrusiërs, Terranen en Arkoniden probeert, Atlan en Ronald Tekener uit de handen van de Fermyyds te houden, gaat een Kartaanse met haar begeleiders met een ander doel op pad: ze opent de jacht op een Maschtar.


Oorspronkelijke titel: Phasenspringer

Auteur: Arndt Ellmer

Omslag: © Johnny Bruck

Illustratie intern (Duits exclusief): © Ralph Voltz

Nederlandse vertaling: Kees van ToornOndertitel: schouwplaats Schingo – ze vechten voor Atlan en Tekener.


Locatie en tijdsruimte: Hirdobaan – 1220 NGT (4807 na Chr.)


Hoofdpersonen: Perry Rhodan - De Terraan formeert nogmaals een opmars naar de stormenwereld Schingo. Icho Tolot - De Haloeter leidt een eenheid bij de aanval op Schingo. Gucky - De Ilt voelt angst bij zijn oudste vriend. Ten-Or-Too - De Ferm-commandant heeft de neus vol van onzichtbare galactici.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende