< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1750 - 1799

26e cyclus DE HAMAMESH

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1765 • 0514    DE INPRENTFACTOR


Als een zwerm sprinkhanen hebben miljoenen galaxers zich verspreid in de kleine galaxie Hirdobaan, ongeveer 118 miljoen lichtjaar van de Melkweg. Hun enige doel is het kopen van inprentgoederen, om de 'betovering van de Hirdobaan' opnieuw te kunnen beleven. Maar in Hirdobaan schijnt niemand iets van die goederen te weten.

Als de BASIS in de zomer van het jaar 1220 van de nieuwe galactische tijdrekening aankomt bij Hirdobaan, worden ook Rhodan en zijn vrienden met de ongewone situatie geconfronteerd. In de buurt van de BASIS verzamelen zich honderden galactische ruimteschepen; de bemanningen verwachten hulp van Perry Rhodan. Andere inprentoutlaws zwerven op eigen houtje door de galaxie.

Maar dan zenden de Hamamesch een bericht uit via de radio en alle galaxers in Hirdobaan ontvangen de boodschap: 'Er zijn inprentgoederen voor iedereen - kom naar één van de containerplaneten.' Duizenden ruimteschepen geven onmiddellijk gehoor aan deze uitnodiging, het gaat tenslotte om de inprentfactor ...


Men noemt het een oscillatie-effect en degenen die het meemaken, worden fasenspringers genoemd. Ook Atlan en Tekener, die vastzitten op de gevangenisplaneet Schingo, worden erdoor getroffen. Perry Rhodan weet, dat zijn vrienden op Schingo niet zijn gedood en hij organiseert een actie.


Oorspronkelijke titel: Der Imprint-Faktor

Auteur: Susan Schwartz

Omslag: © Johnny Bruck

Illustratie intern (Duits exclusief): © Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: H. BrownOndertitel: er zijn acht containerwerelden – voor miljoenen verslaafden de laatste hoop.


Locatie en tijdsruimte: Hirdobaan – 1220 NGT (4807 na Chr.)


Hoofdpersonen: Perry Rhodan - Enkele van zijn beste vrienden zijn verslaaft aan de imprint. Gucky - De muisbever is opnieuw op spionage-actie bij de Fermyyd. Ralf Barjom, Hagen Fejk en Felia Horn - Drie Terranen snuffelen rond op Roenderveen. Florence Bordemoore - commandante van een hospitaalschip. Schiller - Een merkwaardige imprint-verslaafde.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende