Hirdobaan – 1220 NGT (4807 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1750 - 1799


26e cyclus:

DE HAMAMESH


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1764 • 0513    JACHT OP HET GELUK


Hoofdpersonen: Gucky, Cyrn Dow, Dinah Jondo, Perry Rhodan, Alaska Saedelaere.


Als een zwerm sprinkhanen zijn miljoenen galaxers de galaxie Hirdobaan binnengevallen, die ongeveer 118 miljoen lichtjaar van de Melkweg af ligt. Hun enige doel: ze willen inprent-artikelen kopen, de 'betovering van de Hamamesch' weer voelen. Maar in Hirdobaan schijnt niemand daar iets over te weten.

Toen de BASIS zomer 1220 Nieuwe Galactische Tijdrekening onder bevel van Perry Rhodan voor de kleine galaxie aankwam, maakten ook Rhodan en zijn vrienden kennis met deze ongewone situatie.

Bij de BASIS verzamelen zich langzamerhand honderden galactische ruimteschepen, die hopen dat Perry Rhodan hen verder zal kunnen helpen. Andere inprentoutlaws hebben zich gegroepeerd tot strijdbare vloten en doorzoeken de galaxie, vertrouwend op eigen kracht.

Atlan en Ronald Tekener, die bevriend zijn geraakt met de Cryperse rebellen, zijn door Fermyyds gevangengenomen. Als Perry Rhodan zijn oude vrienden wil redden, blijken ze zich niet meer in de cellen van de gevangenisplaneet Schingo te bevinden.

Maar dan zenden de Hamamesch - of wie het ook mogen zijn - een radiobericht uit; alle galaxers in Hirdobaan kunnen hem ontvangen. De inhoud van het bericht luidt: 'Er zijn inprentwaren voor iedereen - vlieg naar de containerplaneten!' Duizenden ruimteschepen begeven zich weer op weg - dan begint de jacht naar het geluk ...


Dat er achter de plotseling opgedoken inprentgoederen een duivels plan van de Hamamesch steekt, is nu definitief duidelijk voor Perry Rhodan en zijn vrienden.


Oorspronkelijke titel: Jagd nach dem Glück

Auteur: Horst Hoffmann

Cover ©: J. Bruck

Nederlandse vertaling: H. Bakuk & H. Brown