< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1750 - 1799

26e cyclus DE HAMAMESH

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1764 • 0513    JACHT OP HET GELUK


Als een zwerm sprinkhanen zijn miljoenen galaxers de galaxie Hirdobaan binnengevallen, die ongeveer 118 miljoen lichtjaar van de Melkweg af ligt. Hun enige doel: ze willen inprent-artikelen kopen, de 'betovering van de Hamamesch' weer voelen. Maar in Hirdobaan schijnt niemand daar iets over te weten.

Toen de BASIS zomer 1220 nieuwe galactische tijdrekening onder bevel van Perry Rhodan voor de kleine galaxie aankwam, maakten ook Rhodan en zijn vrienden kennis met deze ongewone situatie.

Bij de BASIS verzamelen zich langzamerhand honderden galactische ruimteschepen, die hopen dat Perry Rhodan hen verder zal kunnen helpen. Andere inprentoutlaws hebben zich gegroepeerd tot strijdbare vloten en doorzoeken de galaxie, vertrouwend op eigen kracht.

Atlan en Ronald Tekener, die bevriend zijn geraakt met de Cryperse rebellen, zijn door Fermyyds gevangengenomen. Als Perry Rhodan zijn oude vrienden wil redden, blijken ze zich niet meer in de cellen van de gevangenisplaneet Schingo te bevinden.

Maar dan zenden de Hamamesch - of wie het ook mogen zijn - een radiobericht uit; alle galaxers in Hirdobaan kunnen hem ontvangen. De inhoud van het bericht luidt: 'Er zijn inprentwaren voor iedereen - vlieg naar de containerplaneten!' Duizenden ruimteschepen begeven zich weer op weg - dan begint de jacht op het geluk ...


Dat er achter de plotseling opgedoken inprentgoederen een duivels plan van de Hamamesch steekt, is nu definitief duidelijk voor Perry Rhodan en zijn vrienden.


Oorspronkelijke titel: Jagd nach dem Glück

Auteur: Horst Hoffmann

Omslag: © Johnny Bruck

Illustraties intern (Duits exclusief): © Johnny Bruck (2x)

Nederlandse vertaling: H. Bakuk & H. BrownOndertitel: nieuwe bazaars voor Hirdobaan – en een muisbever onder de Fermyyd.


Locatie en tijdsruimte: Hirdobaan – 1220 NGT (4807 na Chr.)


Hoofdpersonen: Gucky - De muisbever spioneert op een schip van de Fermyyd. Cyrn Dow - De jonge Terraan wordt geplaagd door een schaduw uit het verleden. Dinah Jondo - Een van de miljoenen imprint-verslaafden in Hirdobaan. Perry Rhodan - De Terraan observeert de bouw van de nieuwe bazaar. Alaska Saedelaere - Hij begeleidt Gucky bij zijn actie.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende