Hirdobaan – 1220 NGT (4807 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1750 - 1799


26e cyclus:

DE HAMAMESH


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1763 • 0512    KUBUS VAN DE DOOD


Hoofdpersonen: Michael Rhodan, Nuka Kullino, Reginald Bull, Indra Priatar Jonos, Perry Rhodan.


Als een zwerm sprinkhanen zijn miljoenen galaxers de galaxie Hirdobaan binnengevallen, die ongeveer 118 miljoen lichtjaar van de Melkweg af ligt. Hun enige doel is het bemachtigen van inprent-artikelen, de 'betovering van de Hamamesch' weer te voelen. Maar in Hirdobaan schijnt niemand daarover iets te weten.

Toen de BASIS zomer 1220 Nieuwe Galactische Tijdrekening onder bevel van Perry Rhodan voor de kleine galaxie aankwam, maakten ook Rhodan en zijn vrienden kennis met deze ongewone situatie.

Bij de BASIS verzamelen zich geleidelijk aan honderden galactische ruimteschepen, waarvan de commandanten hopen dat Perry Rhodan hen zal kunnen helpen. Andere inprentoutlaws hebben zich gegroepeerd tot strijdbare vloten en doorzoeken de galaxie, vertrouwend op eigen kracht.

Atlan en Ronald Tekener, die bevriend zijn geraakt met de Cryperrebellen, zijn door Fermyyds gevangengenomen. Maar als Perry Rhodan zijn oude vrienden wil redden, treft hij ze niet meer aan in de cellen van de gevangenisplaneet Schingo. Dan wil Reginald Bull een geheim ontraadselen - het mysterie rond de kubus van de dood ...


Geen levende wezens meer aan boord van de Akoonse schepen, slechts levenloze kubussen. Zijn de 225.000 Akonen gedood? Terwijl de bemanning van de CIMARRON in een omloopbaan om Torresch nog voor raadselen staat, bouwen de Hamamesch in een krankzinnig tempo nieuwe bazaars op - speciaal voor de inprentverslaafden in hun galaxie. En Gucky, de muisbever, start een speciale actie.


Oorspronkelijke titel: Würfel des Todes

Auteur: Horst Hoffmann

Cover ©: J. Bruck

Nederlandse vertaling: H. Bakuk