Hirdobaan – 1220 NGT (4807 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1750 - 1799


26e cyclus:

DE HAMAMESH


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1762 • 0511    AANVAL OP SCHINGO


Hoofdpersonen: Perry Rhodan, Clarven, Helena Diza, Michael Rhodan, Ten-Or-Too, Coram-Till.


Als een sprinkhanenplaag zijn miljoenen galaxers het kleine melkwegstelsel Hirdobaan binnengevallen, dat op een afstand van 118 miljoen lichtjaar van de Melkweg ligt. Hun enige doel: ze willen inprentgoederen, willen de 'magie van de Hamamesch' opnieuw voelen.

De inprentoutlaws werd door een tot nu toe ondoorzichtig plan van de visachtige Hamamesch naar Hirdobaan gelokt: eerst maakten de handelaren hen verslaafd aan de mysterieuze goederen en toen hadden ze de boodschap, dat men in hun eigen melkwegstelsel meer van die magie kon krijgen.

Als de BASIS in de zomer van 1220 Nieuwe Galactische Tijd onder leiding van Perry Rhodan in de buurt van het kleine melkwegstelsel aankomt, worden ook Rhodan en zijn vrienden met deze ongewone situatie geconfronteerd.

Bij de BASIS verzamelen zich honderden galactische ruimteschepen, die hulp hopen te krijgen van Perry Rhodan. Andere inprentoutlaws dwalen met hun slagvaardige oorlogsschepen door Hirdobaan op zoek naar inprentgoederen. Intussen is een groep Akonen berucht geworden

Atlan en Ronald Tekener, die bevriend zijn geraakt met Coram-Till, de rebellenleider van een groep Cryper-piraten, worden bij een verkenningsvlucht gevangengenomen. Ze worden bewaakt door de Fermyyds, de bescherming- en ordedienst van de Hamamesch.

Perry Rhodan, die zijn oude vrienden wil redden, moet in actie komen. Hij opent de aanval op Schingo ...


Ze kregen als de eerste galaxers de mysterieuze inprentgoederen: de Akonen onder leiding van de 'admiraal'. Maar toen speelden er zich aan boord van de Akoonse ruimteschepen eigenaardige gebeurtenissen af...

Nu ontdekken andere galaxers de vloot van de admiraal en ze komen daar in aanraking met een geheim.


Oorspronkelijke titel: Vorstoss nach Schingo

Auteur: Arndt Ellmer

Cover ©: J. Bruck

Nederlandse vertaling: Kees van Toorn