< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1750 - 1799

26e cyclus DE HAMAMESH

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1762 • 0511    AANVAL OP SCHINGO


Als een sprinkhanenplaag zijn miljoenen galaxers het kleine melkwegstelsel Hirdobaan binnengevallen, dat op een afstand van 118 miljoen lichtjaar van de Melkweg ligt. Hun enige doel: ze willen inprentgoederen, willen de 'magie van de Hamamesch' opnieuw voelen.

De inprentoutlaws werd door een tot nu toe ondoorzichtig plan van de visachtige Hamamesch naar Hirdobaan gelokt: eerst maakten de handelaren hen verslaafd aan de mysterieuze goederen en toen hadden ze de boodschap, dat men in hun eigen melkwegstelsel meer van die magie kon krijgen.

Als de BASIS in de zomer van 1220 nieuwe galactische tijd onder leiding van Perry Rhodan in de buurt van het kleine melkwegstelsel aankomt, worden ook Rhodan en zijn vrienden met deze ongewone situatie geconfronteerd.

Bij de BASIS verzamelen zich honderden galactische ruimteschepen, die hulp hopen te krijgen van Perry Rhodan. Andere inprentoutlaws dwalen met hun slagvaardige oorlogsschepen door Hirdobaan op zoek naar inprentgoederen. Intussen is een groep Akonen berucht geworden

Atlan en Ronald Tekener, die bevriend zijn geraakt met Coram-Till, de rebellenleider van een groep Cryper-piraten, worden bij een verkenningsvlucht gevangengenomen. Ze worden bewaakt door de Fermyyds, de bescherming- en ordedienst van de Hamamesch.

Perry Rhodan, die zijn oude vrienden wil redden, moet in actie komen. Hij opent de aanval op Schingo ...


Ze kregen als de eerste galaxers de mysterieuze inprentgoederen: de Akonen onder leiding van de 'admiraal'. Maar toen speelden er zich aan boord van de Akoonse ruimteschepen eigenaardige gebeurtenissen af...

Nu ontdekken andere galaxers de vloot van de admiraal en ze komen daar in aanraking met een geheim.


Oorspronkelijke titel: Vorstoß nach Schingo

Auteur: Arndt Ellmer

Omslag: © Johnny Bruck

Illustratie intern (Duits exclusief): © Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: Kees van ToornOndertitel: hij wil een oude vriend bevrijden – en ontmoet de vorsten van Ammach.


Locatie en tijdsruimte: Hirdobaan – 1220 NGT (4807 na Chr.)


Hoofdpersonen: Perry Rhodan - De Terraan wil twee oude vrienden bevrijden. Clarven - De handelsvorst van het Ammach-octant. Halena Diza - De bestuurster heeft vermoedelijk eigen plannen. Michael Rhodan - Hij zoekt in Shourachar naar sporen. Ten-Or-Too - Commandant van de Fermyyd op Schingo. Coram-Till - De Cryper helpt bij van een bevrijdingsactie.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende