< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1750 - 1799

26e cyclus DE HAMAMESH

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1761 • 0510    CONFRONTATIE OP CONNOX


Miljoenen galaxers zijn neergestreken in de kleine galaxie Hirdobaan, ongeveer 118 miljoen lichtjaar van de Melkweg. Hun enige doel is het kopen van inprentgoederen om de 'betovering van de Hamamesch' opnieuw te kunnen beleven. De inprentoutlaws werden met een tot nu toe onbegrijpelijke bedoeling van de visachtige Hamamesch naar Hirdobaan gelokt. Eerst maken de handelaren ze verslaafd aan goederen met geheimzinnige eigenschappen en dan zeggen ze, dat in hun galaxie Hirdobaan meer van deze spullen te krijgen zijn.

Als de BASIS in de zomer van het jaar 1220 NGT aankomt bij Hirdobaan, worden ook Rhodan en zijn vrienden met de ongewone situatie geconfronteerd. Ze krijgen inzicht in enkele achtergronden van het machtssysteem van de Hamamesch en ook in de positie van de Crypers. Bij de BASIS verzamelen zich honderden galactische ruimteschepen.

De situatie in Hirdobaan wordt ingewikkeld door de schepen van de inprentoutlaws, die op eigen houtje rondzwerven door de galaxie en waarvan vele een indrukwekkende gevechtskracht hebben. Daartoe behoren ook een sterke vloot van de Akonen, en de schepen van de Unithers die vernietigend zijn verslagen door de Fermyyds, die de ordetroepen van de kleine galaxie vormden.

Atlan en Ronald Tekener sluiten vriendschap met Coram-Till, de aanvoerder van een groep Crypers. Coram-Till wil de macht van de Hamamesch breken. De galaxers weten een verraderlijk spel op Ambraux, de thuisplaneet van de rebellen, te verijdelen, maar dan komt het tot een confrontatie op Connox ...


Atlan en Ronald Tekener sluiten vriendschap met de Cryper Coram-Till, leider van een groep rebellen. Bij een verkenningsvlucht worden de twee galaxers gevangengenomen door de Fermyyds en Rhodan moet ingrijpen.


Oorspronkelijke titel: Konfrontation auf Connox

Auteur: Peter Terrid

Omslag: © Johnny Bruck

Illustratie intern: © Johnny Bruck

Nederlandse vertaling: H. BrownOndertitel: op de conferentiewereld van de Crypers – Atlan en Tekener in actie.


Locatie en tijdsruimte: Hirdobaan – 1220 NGT (4807 na Chr.)


Hoofdpersonen: Atlan - De Arkonide trapt in een val. Ronald Tekener - De smiler in het web van intriges van de Crypers. Coram-Till - Een Crypers-aanvoerder moet worden gedood. Homer G. Adams - De voormalige Hanze-chef snakt naar imprint-goederen. Radan-Mech - Een demonische hogepriester.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende